Vilka är de bästa sätten att organisera sovrum för barn?

August 26

Ett av de bästa sätten att organisera sovrum för barnen är att följa exemplet från förskola klassrum där olika rums sektioner avsedda för olika verksamheter. Röran kan hanteras av förälder och barn sortera genom tillhörigheter med jämna mellanrum och beslutar vilka objekt att behålla och vilka att avyttra. Lagringsutrymme kan maximeras genom att tillhandahålla förvaringslådor på strategiska ställen och göra ändringar i garderoben. Att ge barnen med möbler formgivna för deras höjd kommer att underlätta deras efterlevnad och samarbete i att sätta bort sina tillhörigheter. Med lite eftertanke, kan en kaotisk rum förvandlas till en organiserad ett.

Precis som klassrum är indelade i olika områden där saker som behövs för olika funktioner lagras på en viss plats, kan sovrum för barnen följa samma plan. En del av rummet kan vara ett avsnitt där böckerna lagras läsning, och en annan kan vara en lekplats med en angiven plats för leksaker. Kanske en del av rummet som innehåller ett skrivbord kan ställas in för att göra läxor och bostadsskolmaterial. En konstområde kan ordnas med ett litet bord, stolar och box innehåller kritor och målarböcker.

Garderober i sovrum för barnen kan göras mer funktionell genom att installera en extra stång på deras höjd. Kläder kan organiseras av färg, säsongsvariationer och typ. Skoförvaring kan köpas och installeras så skodon kan prydligt lagras i nivåer. Pegs kan fästas på baksidan av garderobsdörren för att ge för enkel upphängning av en dräkt eller ryggsäck. Arrangörer som är klara eller med en öppen topp kommer att tillåta barn att se var man ska förvara saker.

När det gäller till vägg enheter, bör används ofta förvaras vid låga hyllor som är lätt att nå. Mindre ofta använda objekt kan inhysas på översta hyllorna. Om hyllor utrymme är begränsat, kan stapelbara lådor användas.

Att ge tvättbehållare i rummet kan bidra till att främja vanan att ordentligt ta hand om smutsiga kläder efter avklädning. En skokartong kan användas som en behållare för att lagra konstverk. Föräldern kan hjälpa barnet att sortera igenom detta med jämna mellanrum för att förhindra en över ansamling av sådana föremål.

Kreativitet kan användas för att organisera sovrum för barnen så att en lämplig plats är tillgänglig för varje objekt. Barrettes kan fästas hängande band, och kepsar kan lagras i slips rack. Den extra insats som krävs för att organisera kan bidra till att skapa en lugn, ordnad miljö för barnet.

  • En läshörna för ett barn sovrummet kan innefatta en böna väska stol.
  • Barnen bör ha en area som reserverats för att göra läxor.
  • Det kan hjälpa att ha definierade platser, såsom en plast bin eller korg, lagra varje typ av leksak.
  • Ett barns kläder kan organiseras av färg, säsongsvariationer och typ.