Vad är ett flytande hotell?

October 22

Flytande hotell finns hotell som inte ligger på fast mark, vanligen sitter över vattnet. Medan ett flytande hotell kan utformas för att flyta på vattnet, är de flesta hotell av denna typ faktiskt säkert placerad på styltor så att byggnaden inte svajar. Det finns många olika flytande hotell designer, men en populär strategi är att bygga små enskilda stugor över vattnet, skapa avskildhet och en festlig stämning. Det är också möjligt att skapa ett flytande hotell som skulle sväva i luften i stället för vatten, även om de investeringar som krävs för att skapa en sådan Hotellet är ganska hög.

Merparten av tiden, ett flytande hotell fungerar på ett sätt som liknar en utväg eller ett traditionellt hotell. Rummen hyrs ut till gästerna, och room service och andra bekvämligheter finns. I vissa fall är syftet med hotellet uttryckligen romantisk, och inrättandet kan ha särskilda smekmånad och bröllopssviter. Eftersom rummen delas ofta och inte ansluta till varandra, är de ibland kallas villor eller bungalows.

För många semesterfirare till vattnet destinationer, flytande hotell är idealiska eftersom de nödvändiga närheten till vattnet. Många rum i dessa hotell är tillräckligt nära till vattnet för att låta invånarna att höra vågorna, och en del tillåter simma direkt från däck. Flytande hotell av denna typ är särskilt populära i varma destinationer, men de finns i kalla områden där simning inte skulle vara tillrådligt. I dessa lägen kan fördelarna med ett flytande hotell inkluderar åsikter och miljöskydd.

Vissa grupper bygga flytande hotell inte på grund av lottningen av vattnet men på grund av den minskade miljöpåverkan. I dessa fall kan det flytande hotellet faktiskt flyta, eftersom dessa hotell är ofta byggda på pråmar. En annan vanlig design för miljövänliga flytande hotell involverar suspendering hotellet från ovan, vilket minskar behovet av att skapa kontakt med mark. Problematiskt, ett hotell av den här typen måste vara i ett område med relativt still väder och vatten för att hålla fartyget säkert.

Airborne flytande hotell skulle arbeta på ett sätt som liknar flytande hotell över vatten, men dessa strukturer skulle sannolikt inte vara uppbundna till marken på något sätt. För att förbli stabil, måste luftskepp av denna typ vara ganska stor för att balansera ut rörelsen på grund av vinden. Kostnaden för att utveckla en luftburen hotell kan vara ganska stora, men en luftburen flytande hotell har potential att ge utmärkt utsikt och en unik upplevelse.