Hur väljer jag det bästa Motstånd Märkeffekt?

August 27

En av de viktigaste faktorerna krets designers måste göra vid tilldelningen av motstånd i sina konstruktioner är den korrekta spänningen för komponenter. Resistorn effekt är baserad på mängden av termisk belastning en komponent kommer att kunna bära på en kontinuerlig basis och uttryckes i watt. Det finns ett bra utbud av standard watt motstånd med många fler kompletterande betyg på beställning för specifika applikationer. Typiskt, off-the-shelf märkeffekter varierar från 1/8 watt till 50 watt även om långt större exempel regelbundet egenbyggda. Generellt ett motstånd märkeffekt upp till två watt kommer att vara av en linjär kolfiber design; Större exempel inkluderar keramiska bas, trådlindade komponenter.

Som deras namn antyder, motstånden funktion genom att erbjuda ett motstånd mot flödet av elektrisk ström genom dem. Denna process alstrar värme i motståndet, vars omfattning är en produkt av den aktuella storleken inblandade. Med andra ord, ju högre strömflödet genom motståndet, desto varmare blir det. Om ett motstånd utsätts för överdrivna aktuella och resultevärmelaster, kommer det så småningom att förstöras. Strömmen fördes av ett motstånd varierar med flera andra funktioner i kretsen, vilket gör den korrekta motståndet effekt en kritisk del av kretsdesign.

Motståndsmärkeffekter uttrycks i watt, med gemensamma betyg löper från små 1/8 watt varianter till specialiserade hög watt motstånd på flera hundra watt. De genomsnittliga motstånd stött på de flesta kretskort är linjära kol typer med betyg av 1/8 till 2 watt. Motstånd över 2 watt inte längre följer standard kolföremålet utformning och anställa en keramisk stöd med synliga lindningar. Dessa typer av höga watt motstånd vanligtvis en effekt på mellan 5 och 50 watt och ibland har flera uttagsanslutningar som möjliggör ett urval av olika motståndsvärden i ett paket. Större watt motstånd är generellt specialbyggt och kan omfatta integrerade kylflänsar för att skingra de höga termiska belastningar de utvecklar.

Effekt på de flesta mindre, är kol motstånd allmänt etablerade visuellt enligt den fysiska storleken på var och en. Större trådlindade eller metallhölje motstånd har generellt motståndet effekt stencilerat på dem. För att beräkna vilken watt motstånd kommer att krävas i en viss applikation, måste Ohms lag först tillämpas för att fastställa amperetal motståndet kan bära. När detta har fastställts, standardeffektberäkningsformeln watt lika ampere gånger volt kan användas för att bestämma vilka watt motstånd krävs. Med andra ord, ett motstånd som kommer att passera 12 volt vid 6 milliampere - 12 x 0,006 ampere - kräver en 0,072 watt motstånd; detta betyder att någon av de standard 8/1 watt resistorer kommer att vara tillräcklig.

  • Ett motstånd är en elektronisk komponent som kan sänka en kretsens spänning och dess flöde av elektrisk ström.