Hur ska jag sköta en Cherry Tree?

February 15

Grundkörsbärsträdvård består av vattning, gödsling, beskärning, och skydda mot skadedjur och sjukdomar. Körsbärsträd har normalt en kortare livslängd än andra blommande träd, bara för att de är mer benägna att sjukdomar och skadedjur. Genom att utföra regelbundet underhåll, kan livslängden av trädet förlängas avsevärt.

De flesta sorter av körsbärsträd föredrar fuktig jord. Ett undantag, sergeanten Cherry, tål torrare förhållanden. Tills en vattning mönster har etablerats, är det bra att sondera jorden runt trädet ungefär tre inches (8 cm) djup. Om jorden är torr, är trädet i behov av vatten. Utföra denna åtgärd regelbundet kommer att avgöra hur ofta körsbärsträdet bör vattnas.

Tillämpa organisk kompost runt basen av trädet kommer att hjälpa tätning i fukt och förhindra att jorden torkar ut till en oacceptabel nivå. När vattning, till ITA € s bäst upprätthålla en långsam rännil av vatten under en längre tid, snarare än att hälla stora mängder vatten runt trädet snabbt. Tillräckligt med vatten måste tillämpas för att tillföra näring till botten av rotsystemet. Men för att övervattning kan orsaka ett körsbärsträd utvecklas rotröta.

En allround gödselmedel med hög kvävehalt bör tillämpas på basen av körsbärsträd på våren. Det bästa sättet att tillämpa gödsel är att sprida den i en cirkel runt basen av trädet, försiktigt så att inte tillåta någon att bosätta sig på bålen. Gödseln kommer tränga ned i marken och ge de nödvändiga näringsämnen till rötterna på trädet. Det finns många olika gödselmedel formulerade speciellt för körsbärsträd som kan resultera i större blommor och högre produktions frukt.

Beskärning ett körsbärsträd bör göras under våren, trots allt hot om frost har passerat. De donâ € t kräver så mycket beskärning som andra fruktträd. Emellertid är vissa underhåll krävs för att förhindra sjukdom och medge ljus och luft att tränga in till mitten av trädet. Alla trasiga, döda eller sjuka grenar bör tas bort, och svaga eller korsade grenar ska putsas lätt. Sidogrenar kan skäras tillbaka till huvud grenen för att främja ny tillväxt.

Nedskärningar bör göras med beskärning verktyget ungefär en åttondel av en tum (0,3 cm) ovanför knoppen, och i en vinkel. Gråtande körsbärsträd bör beskäras för att bibehålla sin naturliga gråtande form. Sour körsbärsträd har en naturlig öppen växande vana och behöver inte beskärning så ofta som söta körsbärsträd. Alla typer av körsbärsträd kräver endast minimal beskärning när de har fullt mognat.

Skydd mot skadedjur och sjukdomar är kanske den enskilt viktigaste delen av körsbärsträdvård. Fåglar är det största hotet mot körsbär, eftersom de kan beröva trädet av frukt på mycket kort tid. Nettning placeras över trädet under sommarmånaderna kommer att hindra fåglar från att stjäla frukten. Sanitizing beskärning verktyg efter användning, och att ta bort ruttet trä och frukt från marken kring trädet kommer att förhindra sjukdom.

  • De flesta träd som producerar bigarråer kräver en pollinerare och är mer mottagliga för skadedjur.
  • Nettning, liksom den som används i vingårdar, kan hålla fåglarna från att äta körsbär utanför träden.
  • En körsbärspaj.