Vad är struktur isolerade paneler?

December 4

Strukturella isolerade paneler (SIPS) är en typ av konstruktionsmaterial bestående av ett lager av skumisolering slutet mellan två skivor av trä. I allmänhet är orienterad strand board (OSB) som används för att bilda det yttre av produkten, medan polystyren eller polyuretan isolering utgör kärnan. Dessa strukturella isolerade paneler används i stället för traditionella trä inramning och isolering under byggtiden.

Denna produkt kan användas för att skapa en mängd olika byggnadskomponenter. Den huvudsakliga användningen av strukturella isolerade paneler är i forma väggarna i en byggnad. Hellre än att installera trä inramning och plywood mantlar, sedan fyllning isolering i väggen, kan SIP användas istället, med ett enda ark tar platsen för alla tre av dessa material. Strukturella isolerade paneler används också för att bygga golv, tak, och stiftelser, och fungera som ett enkelt alternativ till traditionella material.

Det finns många fördelar med att använda strukturella isolerade paneler när du konstruerar ett hem. En av de viktigaste av dessa är den överlägsna isolerande egenskapen hos SIP över någon annan typ av väggkonstruktion. Interiören skumkärnan på dessa paneler är ganska fast, och fungerar som en värmebarriär, hålla kall och varm luft från utsidan från att komma in ett hem, och vice versa. Detta kan ha en betydande inverkan på elräkningar, och kan hålla hemmet bekvämare.

Strukturella isolerade paneler är också starkare och stabilare än traditionella trä inramning. De är konstruerade i fabriken för att möta de specifika behoven i varje projekt, och anses lika stark som en stålbalk när det kommer att ladda kapacitet. Eftersom de är färdig mätt och skär i fabriken, SIP är mycket snabbare att installera än trä inramning, vilket kan betydligt lägre installationskostnader. Slutligen, med inga håligheter inom väggen för luft eller fukt för att reglera i, strukturella isolerade paneler är mycket resistenta mot mögel och mjöldagg tillväxt.

Medan tidiga versioner av dessa paneler har varit i bruk sedan 1930-talet, har de gjort ett uppsving i popularitet som den gröna byggnaden rörelsen har vuxit under hela slutet av 20 och början av 21-talen. Strukturella isolerade paneler är uppskattad för sin energieffektivitet, vilket resulterar i mindre utsläpp av växthusgaser. Till skillnad från trä inramning, OSB används på dessa paneler är en snabbt förnybar resurs, vilket innebär att det regenererar sig mycket snabbt efter skörden. Användningen av SIPS resulterar i mindre avfall på arbetsplatsen, eftersom materialen redan rätt storlek, och pre-cut för att ta emot dörrar, fönster, ledningar och rör. De oroade över användningen av polystyren eller polyuretanskum kan välja SIP gjorda med en helt naturlig vete eller halm kärna istället för det normala skum.

  • Strukturella isolerade paneler är uppskattad för sin energieffektivitet, vilket resulterar i mindre utsläpp av växthusgaser.