Vad är en utkikstorn?

December 10

En utsiktstorn är en struktur som normalt är högre än de flesta av dess omgivning. En sådan struktur vanligtvis är byggd för observation. Det kan användas av fängelsemyndigheterna, brandpersonal och turister.

I många fall är ett utsiktstorn ett rum eller byggnad som vilar på toppen av en hög struktur. Den stödjande delen av strukturen, som också tillhandahåller dess höjd, vanligen är gjord av trä eller metall. I vissa fall är emellertid den bärande konstruktionen och höjd som tillhandahålls av en naturlig funktion, såsom en kulle eller berg.

Höjden på utkikstorn kan variera. Höjd vanligen baserat på vad strukturen används för och andra föremål som omger den. För att vara effektivt måste en sådan struktur generellt att vara högre än de flesta av objekten i observationsområdet. Annars kan visa att blockeras och strukturen kan vara värdelös.

En brand utsiktstorn, till exempel, används för att upptäcka skogsbränder, så att de kan släckas eller inne. Detta är en viktig uppgift, eftersom det kan bidra till att rädda liv och egendom. Om tornet inte är högre än de omgivande träden eller andra naturliga funktioner, kommer den person som gör observationen inte har en klar uppfattning. Brandutsiktstorn används av skogs- och brandpersonal på många platser runt om i världen.

En annan miljö där ett utsiktstorn kan hittas är en kriminalvårdsanstalt. I detta fall kan strukturen tjänar två viktiga funktioner. Först låter det kriminalvårdspersonal att övervaka grunderna. Denna åtgärd ger trygghet för både intagna och andra kriminalvård personal. Om det finns en konflikt eller annan förbjuden verksamhet, kan det upptäckas och snabbt hanteras.

Den andra funktionen av en kriminalvårdsutsiktstorn är att förhindra flykt. De flesta anstalter använder många taktik för att förhindra intagna från att fly. En utsiktstorn är en mänsklig åtgärd som kan vara mer effektiva än kameror eller taggtråd. På natten, spotlights ofta används för att sopa området för att förbättra synligheten av dem vakt.

En utsiktstorn kan också användas för fritidsändamål. Turister spenderar stora summor pengar varje år på några av världens mest populära utsiktstorn. En av dem är Eiffeltornet i Paris, Frankrike. Stående vid 1,052 fot (ca 321), ger detta utsiktstorn turister att ha en fri utsikt över staden.

  • Medeltida utsiktstorn kan fortfarande ses i ruinerna av nedlagda slott.
  • Utsiktstorn kan använda spotlights för att sopa området på natten.
  • Utsiktstorn används ofta i skogen för att titta på för bränder.
  • Eiffeltornet är ett av världens mest populära utsiktstorn.