Vad är en Hair Trap?

December 3

Håret fällan kan vara en av flera enheter som kan användas för att hålla ett badkar eller handfat från att bli fylld med hår som sedan blockerar dränering. Det finns mycket enkla versioner av denna produkt, oftast tillgängliga för mindre än $ 5 (USD). För ökad användning av ett handfat eller badkar, som i professionella förhållanden mer avancerade hår fällor som passar i dränerings rördragning den kunde köpas i stället för att hjälpa till att förhindra igensättning.

En enkel hår fälla kan även komma med köp av ett badkar. Anordningen kan se ut som en liten platt metall eller plast bit som har några hål i den, och kan passa in i avloppet eller ovanpå den via sugkoppen fastsättning. Den stannar ofta håret från att rinna in i rören, och håller håret samlas högst upp i diskhon avlopp.

Några herrelösa bitar kan få in, men de kan fångas på fällan och är lätta att ta bort. För att hålla avloppet klar bör varje hår ovanpå hårfälla avlägsnas efter varje dusch. Från tid till annan, bör fällan själv tas ut och rengöras och ersättas. Barn lär sig ofta för att dra dessa fällor ut också, och kanske behöver några påminnelser inte att göra detta, så att de inte täpper badkaret.

En något snyggare hår fälla kunde sitta på toppen av avloppsöppningen, ofta med hjälp av sug igen för att fånga håret, och kan ha olika former eller konfigurationer som påstås fångar ännu mer hår än enklare modeller. Dessa kan också behöva rengöring beroende på frekvensen av dusch användning, och längden på håret av människor i hemmet.

I många hem inställningar, grundläggande hår fälla modeller är helt acceptabelt, men de kanske inte är tillräckligt när användning av diskbänken eller dusch är relativt konstant. I skönhetssalonger, till exempel hur mycket hår som kan gå ner i avloppet för varje hår-tvätt diskbänk, är kraftigt förhöjd. Att ha ett sätt att förebygga konstant igensättning är viktigt att hålla salongen drifts och inte behöva betala rörmokare kontinuerligt.

Speciellt för sänkor, det finns ett antal enheter som passar in i dränerings rörsystem i. Dessa hår fälla modellerna tar lite mer installation, men de kan tas bort och rengöras regelbundet, undvika VVS katastrofer. De har också fördelen att den inte kräver placering av fällor över diskbänken avlopp, men beroende på modell, kan underhåll regelbundet behövs så att fällan doesnâ € t tillbaka upp.

Vissa av dessa modeller kan kräva särskild ordning. Andra kan köpas online, och några kan vara tillgängliga från rörmokare eller hårdvara och byggvaruhus. Eftersom många av dessa modeller passar i diskhon, kan de inte vara lika användbar för baljor eftersom tillgången till fällan kan vara öppen.

Massor av hår fälla alternativ finns för dem som vill hålla ett handfat hår gratis. Gemensamt för dem alla är att de börjar förlora sin verkan om de inte rengörs ofta. De kan alltså ses som ett bra förebyggande steg för att undvika igensättning som måste kombineras med mänskligt handlande ska fungera korrekt.

  • Hår fällor är väsentliga för salonger som ständigt tvättar håret på kunderna.
  • Många människor med långt hår tycker att de måste installera ett hår fälla i deras dusch avloppet.
  • Håret fällan kan vara en av flera enheter som kan användas för att hålla ett badkar eller handfat från att bli fylld med hår som sedan blockerar dränering.