Beräkning av Kostnad för högskolan

September 10

Att kunna gå på college kan vara en av de mest spännande tider i livet för unga vuxna och deras föräldrar. Men innan du tillåter spänningen att vara för mycket, tid bör vidtas för att räkna ut kostnaden för college. College kan vara, och har snabbt blivit en av de dyraste sakerna som någon någonsin kan köpa. Innan till någon specifik högskola, en av de första saker som du bör göra är att börja beräkna kostnaden för college. Det borde inte förvåna någon, men inte alla högskolor kommer att kosta lika mycket. Beräkna kostnaden för högskolan är inte så svårt, allt du behöver göra är att följa dessa riktlinjer och du kommer att ha en god uppfattning om vad college kommer att kosta.

  • Böcker, laborationer och undervisning. När du tänker på kostnaden för college, alltid den kostnad som de flesta människor tänker på är att undervisning. Vanligtvis är detta den enskilt största block av pengar som människor upplever när man går på college, och kan köra från ca $ 9000 för statliga eller offentliga skolor, till så högt som $ 40.000 att delta i en privatskola. Vad mer är att denna kostnad är en årlig kostnad, och du förväntas betala detta varje år. Till detta kostnaden är också på bekostnad av böcker och laborationer. College böcker kan ofta köra till över en $ 100,00 för en enda bok i en enda klass, och laborationer själva är ännu mer.
  • Ta sig runt. Du kommer också att behöva tänka på hur du kommer att få runt medan du går till skolan. Inte bara hur du ska kunna ta sig runt stan, men kostnaden för resor från skolan till hemmet (eller åtminstone till er föräldrar hem) varje år. Kom ihåg att denna kostnad också kommer att förändras varje år, och om de priser för flygbiljetter fortsätta som de är, kommer det endast att bli mer och dyrare.
  • Mat och boende. Om det enda sättet att du verkligen kan eliminera kostnaden för bostäder är om du bor i studentbostäder som tillhandahålls av skolan. Typiskt studentrummet liv kommer pale efter det första året, så du bör överväga att den genomsnittliga hyran för en lägenhet kommer att variera från ca $ 500 per månad till så högt som $ 1000 per månad beroende på vilken typ av lägenhet. Glöm inte att räkna kostnaden för maten heller. Utan noggrann planering, kan en högskolestudent lätt finna sig att spendera upp till $ 400 per månad på mat ensam ..
  • Verktyg. College kommer att kräva att du köper eller har tillgång till en massa olika verktyg. Några av dessa verktyg inkluderar saker som datorer, skrivare, bläck, papper, pennor, mappar, specialiserade labb verktyg, och så vidare. Om du har riktigt tur, kan detta kosta dig så lågt som $ 1000 per år, men kan lätt köra dig runt $ 2500 per år.
  • Kostnaderna förändras. Av någon anledning, kommer kostnaderna förändras över tiden. Detta är lite svårt att beräkna i början, eftersom du kan aldrig riktigt tänker på vad som kan påverka den totala ekonomin. Dock finns ett stort antal som ska användas för planeringsändamål att räkna att den totala kostnaden för alla dina kostnader kommer att öka med cirka 10% per år. Medan den genomsnittliga kostnaden för inflationen har varit ca 2,5%, kommer denna högre procentsats se till att du täcker mest förutsägbara problem.
  • Fickpengar. Trots vad många föräldrar kanske vill tro, kommer ingen ung vuxen någonsin gå på college och endast gå till skolan. Varje ung vuxen kommer att ha någon form av ett socialt liv, och att pengarna kommer att komma ut ur fickan (college students, om du inte har några riktigt fina föräldrar). I genomsnitt kan en person räkna med att betala minst $ 500 per år på filmer, gå ut och äta, och andra sociala objekt.