Ändra Dialogrutan list Post Order

March 30

Sue använder mycket korsreferenser (tabeller, figurer, rubriker, numrerade poster, etc.) i hennes handlingar. I Korsreferenser dialogrutan (Insert | Referenser) det översta alternativet i inför referens till pull-listan är, alltid, inte den hon använder. Detta kräver henne att gå igenom ett extra steg för att välja vad hon vill innan du lägger korsreferensen. Till exempel när hon vill lägga till en korsreferens till en tabell eller figur, är det översta alternativet i listan (vilket är standard) Hela Bildtext. Dock är hennes vanliga val Endast Label och nummer. Sue undrar om det finns ett sätt att ändra ordningen på objekten i inför referens till pull-listan inom Cross Reference dialogrutan.

Det är möjligt att anpassa många alternativ i Word, som menyer och verktygsfält. Men rullgardinslistor och information inom dialogrutorna är hårdkodade i programmet. Det innebär att de inte kan ändras genom några rutinkonfigurationsändringar i Word. Det enda sättet runt detta är att kringgå dialogrutan helt genom att spela in ett makro som utför vad du vill ha gjort. Sedan, när du senare behöver lägga din korsreferens kan du använda makrot att göra "grovjobbet" för dig.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (8019) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Ändra Dialogrutan list Post Order.