Vad är Cyklisk Ödem?

April 24

Cyklisk ödem är en form av ödem oftast noteras hos kvinnor några dagar före deras tid. Det tenderar att engagera vätskeretention och insamling i benen, och kvinnor kan också märka vätskeretention under ögonen på vakna.

Cyklisk ödem kallas idiopatisk, eftersom det inte finns någon känd sjukdom ursprung för tillståndet. Man tror att små blodkärlen mot ytan av huden kan läcka eller gå sönder och ge utlopp för vätska att flöda under huden. Detta brukar inte betyda att blåmärken kommer att ske, men man kan märka mer trasiga vener i huden hos kvinnor med cyklisk ödem.

Medan många fall av ödem orsakas av hjärtproblem, blodtryck frågor, diabetes eller leversjukdom, har cyklisk ödem några kända orsaker. Kvinnor kan ta diuretika, vilket kan hjälpa till att lindra vätskeansamling. Med tiden cyklisk ödem kan förvärra orsaka oönskade kosmetiska effekter. Diuretikum användning kan resultera i en gradvis försämring av konjunktur ödem, och i slutändan leda till fler problem än det ursprungligen löser.

Kvinnor som använder diuretika kan utveckla ett beroende på dem, som sedan studsar. Sålunda i de flesta fall, är cykliska ödem inte behandlas med diuretika, eftersom det kommer att resultera i senare oönskade effekter. Samt ytterligare svullnad, kan användning av diuretika orsaka muskelkramp, pankreatit, diabetes, och värkande eller svullna bröst.

Vissa element som kan hjälpa dämpa konjunktur ödem är förhöjning av de svullna områden. Till exempel, om ögonen påverkas på morgonen, sova i ett något höjt läge kan lindra en del av svullnaden. Om benen svullnar från stående under dagen, sedan förhöjning av benen kan hjälpa gradvis minska vätskeansamling.

Vissa läkare använder ACE-hämmare eller mediciner som efedrin att minska svullnad. ACE-hämmare kan dock göra blodtrycket för lågt och anses riskabelt. Andra kan använda smärtstillande medel. Stimulantia kan skapa en gradvis beroende som bör också undvikas. I de flesta fall finns det inget ett rätt sätt för att behandla denna obekväma och svåra tillstånd.

När man misstänker cyklisk ödem, motiverar detta en check-up med en läkare för att utesluta andra tillstånd som kan leda till vätskeretention och svullnad. Eftersom det finns många allvarliga tillstånd som kan leda till ödem, kan en läkare vill undersöka en patientâ € s hjärtfunktion, njurfunktion och lungfunktion att vara säker på att en diagnos av cyklisk ödem är den korrekta.

  • Foten av en person med cyklisk ödem.