Vad är Lotus Leaf?

April 18

Den lotusblad (Nelumbo nucifera) är en vattenlevande perenn som är nära besläktad med den gemensamma näckros (Amerikansk lotus). Denna anläggning har vita blommor med ljusgröna blad och växer hela tropiska regioner i Asien och Mellanöstern. Känd av många andra namn inklusive heliga lotus, indisk lotus, kinesisk arrowrot och egyptiska bönor, den har en lång historia. I själva verket har den heliga lotus använts som medicinalväxt i tusentals år.

Lotus är populär bland olika kulturer världen över, som avbildas i folklore, religion, litteratur och konst; och har för länge sedan ansetts helig av buddhister, hinduer, och egyptierna. Den lotusblad är föremål för meditation i buddhismen. Hinduerna tror att Brahma, skaparen och Gud av universum, sprang från en lotusblomma. Egyptierna likna växten med solen, som dess blommor öppna på morgonen och stänger på natten. Det ses också som en symbol för uppståndelsen.

Hela lotus växten har använts i kinesisk medicin för att behandla allt från diarré till blödande magsår. Lotus blad var också mycket betraktas som en viktminskning bota, eftersom fabriken är ett diuretikum. En av de viktigaste funktionerna i lotusblad anläggningen är att stoppa blödning associerad med överdriven menstruation, hemorrojder, och kräkningar av blod. Alla delar av växten kan användas som en sammandragande och hjärt tonic. Dessutom är lotus användes som en behandling för svampförgiftning.

Används med andra örter, kan växten hjälpa behandla solsting, feber, diarré och yrsel. Lotus blad är också blivit populär för att sänka blodfetter och behandla lever villkor, såsom gulsot. En aktiv ingrediens som finns i lotus växt, kallad nuciferine, är också tänkt att hjälpa till att minska muskelspasmer. Andra villkor som lotusblad har använts för att behandla inkludera lepra, parasiter, ringorm och sexuellt överförbara sjukdomar som syfilis.

Delar av lotus bereds på många sätt. Till exempel, är bladen används ofta färska som ett grötomslag, och lotusblad är utvunnet från de torkade bladen. De blomblad och löv är också vanligt gjort i en mild te, vilket är något bitter. De kan användas som garnering eller läggas till soppor samt.

Torkad lotusblad finns på många växtbaserade butiker. Dessutom kan anläggningen hittas i piller, pulver, och kapselform. Lotus anses säkert och har inga kända negativa bieffekter.

  • Den lotusblad kan hittas i hela tropiska regioner i Asien och Mellanöstern.
  • En lotusblad kan användas som ett föremål för meditation i buddhismen.
  • Lotus blad har betraktats som en viktminskning botemedel.
  • Lotus blad kan hjälpa till att stoppa blödning associerad med kräkningar.
  • Lotus blad kan bidra till att minska feber.
  • Lotus blad har använts för att behandla ringorm.
  • Lotus blad används ibland i kombination med andra örter för att behandla solsting.