Vilka är de olika Cruise Ship jobb?

April 23

Med ett jobb ombord på ett kryssningsfartyg kan vara början på ett spännande äventyr för alla som vill sin karriär till att omfatta världsresenär. Människor i en mängd olika yrken kan hitta ett jobb som passar på dessa flytande resorts som vandrar nästan varje hav i världen. Att arbeta ombord på ett kryssningsfartyg kan också vara till nytta för dem som vill spara pengar, som kost och logi är oftast en del av paketet med många kryssningsfartyg jobb.

För underhållare, kryssningsfartyg jobb är roligt och riklig. Kryssningsfartyg som är specialiserade på längre turer behöver förändras ständigt underhållning för att hålla passagerarna glada och lyckliga. Många större fartyg erbjuder flera olika arenor för artister, bland annat jazzklubbar, diskotek, stand-up comedy klubbar, och även live-teatrar för pjäser och musikaler. Lön varierar mellan kryssningsrederi, men nybörjare som arbetar som statister eller körmedlemmar kan räkna med att tjäna runt $ 1600 $ (USD) per månad, medan veteran underhållare kan få uppemot $ 4000 USD per månad.

Vem som helst med hotell eller underhållserfarenhet kommer att hitta många tillgängliga kryssningsfartyg jobb. Förutom att kräva en full gäst-servicepersonal som alla hotell, kryssningsfartyg behöver en fristående underhållsavdelningen för att hantera alla eventuella problem. För personer utan ett etablerat företag som vill införliva mer resa in i deras liv, kryssningsfartyg jobb är ett perfekt tillfälle att blanda kunskaper med glädje.

Naturligtvis kryssningsfartyg är fortfarande fartyg, och är alltid i behov av en kunnig och erfaren besättning. Personer med segling, teknik, eller till och med informationsteknik erfarenhet kan alla få arbete att hjälpa fartyget få där det kommer. Det är inte varje programmerare som kan kliva utanför deras kontor och fånga luft medan du tittar på delfiner hoppa med båten!

Förutom att upprätthålla lyxiga hotell-liknande boende, stora kryssningsfartyg också normalt erbjuda gästerna många olika alternativ för middagar. Från tillfälliga poolen snackbarer till gourmetrestauranger med kändis kockar kommer blivande kock eller krögare hitta rikliga möjligheter till utbildning i livsmedelsrelaterade kryssningsfartyg jobb. Lön sortiment för vänta personal och köksassistenter ofta jämförbar med restaurangjobb i land, men oftast innehåller gratifikationer samt gott träningsupplevelse.

Även utan erfarenhet inom ett visst område, kan många arbetare hitta kryssningsfartyg jobb som ingångsjobb. Även om det kanske låter lättare att ta en retail jobb i en presentbutik hemma, kan du lägga till glädjen i ständigt föränderliga landskap och resor till en vardaglig jobb. Typiska kryssningsfartyg jobb för den oerfarna inkluderar nybörjar positioner som boutique skötare, receptionist, gäst service agenter eller baslivsmedel servicearbete.

  • Kost och logi är vanligtvis ingår för dem som arbetar på ett kryssningsfartyg.
  • Många större kryssningsfartyg erbjuder flera olika arenor för artister.
  • Besättningarna göra reparationer och utföra underhåll på kryssningsfartyg.
  • Besättningsmän ombord på ett kryssningsfartyg kan förväntas leda passagerare under akuta evakueringar.