Hur väljer jag det bästa Trumpet Valve Oil?

April 21

För din trumpet att spela ordentligt, måste du smörja ventilerna med trumpet ventil olja regelbundet. Välja den bästa ventilolja kan betyda viss försöksfelet som allt beror på dina inställningar och vilken typ av trumpet du spelar. För snäva ventiler och en mycket snabb respons, är en lätt ventilolja det bästa valet. För äldre eller lösare ventiler, är en tung olja ofta nödvändigt. Ventilolja är relativt billigt och lätt tillgängliga i musikaffärer, på nätet och via kataloger.

Det finns två grundläggande typer av ventilolja: naturliga och syntetiska. Naturlig ventil olja är petroleumbaserade. Syntetisk olja är typiskt dyrare än naturlig olja, och det är inte så vanligt förekommande. Vissa experter hävdar att syntetiska fungerar bra med nyare instrument och att naturliga olja fungerar bättre med äldre instrument, men i många fall är valet av olja en personlig preferens.

Nyare trumpeter har normalt åtsittande ventiler som fungerar bra med tunna oljor. Vintage trumpeter som har sett en hel del användning har oftast mer utrymme i ventilen och fungerar bättre med en tjockare olja. I vissa fall, tillverkare betygsätta sina trumpet ventilolja så tung, lätt, eller vanlig. Detta avser tjockleken av oljan. Tunga oljor används vanligtvis med lösare ventiler och lättoljor med tättslutande ventiler.

Ventil olja, särskilt dess tjocklek, kommer att påverka hur ventilen reagerar. Vissa musiker föredrar deras ventiler för att ha lätt motstånd, medan andra vill ha en ventil som glider upp och ner med den lättaste beröring. Det enda sättet att ta reda på vad oljan är rätt för dig och ditt instrument är att prova olika typer.

Ventiler ska rengöras grundligt innan du försöker en ny trumpet ventil olja. Blandning naturliga oljor kan orsaka ventilerna för att fästa och blanda syntetiska och naturliga oljor kan orsaka skada korrosion till instrumentet. Korrosion kräver vanligtvis en kemisk behandling för att ta bort, vilket är kostsamt och måste utföras av en professionell instrument reparatör.

Även om det kan tyckas trivialt, är det viktigt att tänka på förpackningen basunventilolja. Mest kommer i någon typ av flaska, men locket eller kapsylen kan göra en skillnad i lätthet att dispensera vätskan. Tänk på några minuter innan en föreställning eller under repetitionen, och fundera på om flaskan skulle vara lätt att dosera olja från. Även den bästa ventilen olja, om det inte kan undvaras lätt, kommer att gå oanvända.

Många nya trumpeter har en liten flaska trumpet ventilolja ingår i instrumentlådan. Avancerade spelare är överens om att denna olja är normalt inte hög kvalitet, vanligtvis varar inte särskilt länge, och ger otillfredsställande resultat. Eftersom även bra ventil olja är relativt billigt, är det värt det att kasta ut ventilolja som kommer med instrumentet och köpa en högre produktkvalitet.

  • Trumpeten olivolja krävs för att smörja ventilerna i en trumpet.