Hur ska jag Skär en Mango?

February 2

Mango är en tropisk frukt som hittades ursprungligen i Sydostasien, och är mycket populär runt om i världen. Det finns över 100 olika typer av mango, och de brukar bestå av gult, orange och röd hud, köttiga frukter och en lång platt frö. Formen och konsistens fröet kan göra det en utmaning att skära en mango, men det finns flera sätt att extrahera fröet från frukten.

Ett av de mer enkla sätt att skära en mango är att använda en mango splitter, även känd som en mango slicer. Denna enhet är gjord speciellt för att skära runt den långa platta utsäde av mango. Detta görs på samma sätt som ett äpple slicer genom att placera redskapet över frukten och sedan trycka ner med båda händerna. I processen är fröet separerad från frukten av mango samtidigt dela den på mitten. Fördelen med mango slicer är att den är utformad för att klippa så nära omkring fröet som möjligt.

Men om du inte har en av dessa praktiska enheter, kan du skapa helt en enda röra när du försöker skära en mango om du inte är försiktig. När du klipper en mango bara med en kniv, kan det vara en utmaning eftersom utsädet är inte väl synlig som en persika grop, och du kan inte se där utsädet slutar och frukten börjar. För att göra det svårare, kan mango vara ganska hala när du försöker att arbeta med dem, som kräver försiktighet vid hantering av en vass kniv.

När du klipper en mango med en kniv, ska du börja med att stå mango upp och bestämma inriktningen på den platta frön. Nu bör du kunna skära mango ner längs den platta sidan av fröet, och sedan göra samma sak på andra sidan, så att tre stycken kvar, ett centrum med frö och två halvor. När detta är gjort, ta en av mango halvorna och kapas den till en "checker board" mönster, och sedan upprepa detta med den andra sidan, är noga med att inte skära mango huden.

På denna punkt kan du antingen bara dra mangobitar bort från huden eller använda kniven för att skära bort huden från mango kuber. Du kan också skära bort mer frukt från frö på mittdelen av mango, kasta bort fröet, och njuta av den söta och unika frukt. Du kan också hitta många användningsområden för mango bitar i många recept på olika livsmedel och fruktdrycker.

  • Med ursprung i Sydostasien, har mango mer än 100 olika sorter.
  • Mango är en populär tropisk frukt.