Hur Real är Tidnings Stories?

April 27

Frågan om trovärdighet i tidningsartiklar har funnits sedan tidningar dök. Många människor läser dem med en skeptisk blick. Fler och fler människor att vakna upp till det faktum att tidningsartiklar är inte 100% sanningsenlig. I en ålder av massmedier, med tidningar och TV-program tävlar om den exklusiva scoop, är många fakta överdrivna bortom rimligt tvivel.

En färsk undersökning på trovärdighet av tidningar visade att endast 17% av människor funnit sin dagstidning vara helt trovärdigt. Believability siffror för The New York Times och Wall Street Journal var så låg som 50%. Så är världen nu befolkas av media savvy cyniska läsare, eller har människor helt enkelt tappat tron ​​på medierna som helhet?

En av de viktigaste faktorerna i trovärdighet av tidningsartiklar är anonym källa. Detta avser personer som ofta dyker upp i tidningsartiklar ger ett yttrande eller insider kunskap på en berättelse. Den stridande frågan är naturligtvis att den anonyma källan aldrig namnges. Användningen av den anonyma källan kan ses så långt tillbaka som Deep Throat i Watergate skandalen exponera med The Washington Post på 1970-talet.

En reporter kommer aldrig att ge upp namnet på hans eller hennes anonym källa; det anses en del av journalistisk etik. Men New York Times nyligen haft att skriva ut fyra sidor ursäkter för påhitt av reportern Jason Blair. Blairs tidningshistorier dök under en tre års spann och befanns vara fullt av bedrägliga fakta och information. En majoritet av okontrollerade påhitt ingick i anonyma käll citat.

Detta var inte att vara den enda gången som ursäkter skulle tryckas för tillverkning av tidningsartiklar. Rick Bragg, en annan Times reporter, tvingades avgå efter hans berättelser befanns vara bedräglig. USA Today reporter Jack Kelley fabricerade många historier, inklusive hans eget ögonvittnesskildring av ett café bombningen i Israel.

I vissa fall, allmänheten vet att tidningsartiklar är helt enkelt falska eller överdrivna. Den brittiska tabloidpressen är några av de värsta berättare i världen. En mycket stor andel av dessa dagstidningar är fyllda med exklusiva kändis berättelser av nära vänner. Det är väl känt att den så kallade nära vän är faktiskt kändis söker extra publicitet.

Det är också det faktum att många tidningar är partiska mot en viss politiskt parti. Redaktörerna kan köra politiska berättelser gynnar deras politiska parti, tillsammans med tidningsartiklar som gör den motsatta politiska partiet ser ut djävulsdyrkare i bästa fall. Det gamla talesättet om tror inte allt ni läser i tidningarna bör hållas i åtanke när man läser en stor andel av tidningsartiklar, särskilt de som ofta citerar anonyma källor som sina viktigaste faktagivare.

  • Tidnings berättelser kan vara partisk.
  • Berättelser om en rättegång kan skev till förmån för en dom.
  • Vissa människor tror de traditionella medierna är alltför fokuserad på skandal och inte på innehållet.
  • Många människor läser tidningen berättelser med en skeptisk blick.