Vad är Safety Record för det amerikanska rymdprogrammet?

April 26

Den amerikanska rymdprogrammet är en källa till stolthet för många. Vi har varit på månen, började utforskandet av Mars, skickade bemannade rymdfärjor runt om i världen, och gick i rymden. Men hur säkert är programmet? Detta är ofta svårt att säga, eftersom de parametrar för att avgöra säkerheten kan vara olika. Är det räknas när människor på marken skadas eller dödas, till exempel? Statistik över det amerikanska rymdprogrammet kan också vara svårt att hitta eftersom de ofta klumpas ihop med den sovjetiska rymdprogrammet. Från den kan vi säga att rymd flyg eller testförhållanden, som i Apollo One och X-15-3, inte förekomma under verkliga försök lanseringar. Den övergripande säkerhetsstatistiken för både USA och Sovjet Space Program, exklusive de olyckor som sker i Sovjetunionen som aldrig rapporterades handlar om en 5% takt dödsfall.

Inklusive Apollo One katastrofen, och i rymd flyg eller lanseringar, 17 av de 277 personer som har deltagit som astronauter i det amerikanska rymdprogrammet har dött av misstag. Exklusive Apollo One, 14 av de 277 personer som har flugit i rymden har dött. De flesta har Apollo One, eftersom det var en avsedd uppdrag, och även om kommandot modul som skördat tre män inte var avsedd för lansering den fasansfulla dag, skulle det ha gått upp i en månad.

När Apollo One ingår i det amerikanska rymdprogrammet Safety rekord, klättrar dödligheten till drygt 6%. Men många människor är oroliga för att de flesta dödsfall i det amerikanska rymdprogrammet har varit med buss till programmet. 14 dödsfall inträffade som ett resultat av Challenger shuttle, då det upplöstes några sekunder efter lanseringen 1986 och förstörelsen av Columbia shuttle på jorden återinträde 2003. En del av den högre dödligheten motsvarar det högre antalet passagerare ombord på varje shuttle, som var sju på varje.

Säkerheten för det amerikanska rymdprogrammet är ytterligare diskutabelt när du tar hänsyn till dödar av medlemmar av markpersonal. År 1964 blev tre tekniker dödades och elva allvarligt brann när en raket misstag antändes. År 1981 var fem tekniker utförda medvetslös och en sjätte dog på grund av exponering för dödliga gaser. Dödligheten har varit ännu högre i program utanför USA. En 2003 raketexplosion i Brasilien krävt 21 personer.

Begreppet säkerhet är ett mycket varierande en. Till exempel är det säkrare att flyga på ett plan än vad det är att vara en astronaut för det amerikanska rymdprogrammet? Eller att köra bil? Detta är ganska lätt att besvara. Som av 2006, har du en på 22,8 miljoner chans att dö på ett flygplan. Din livstid oddset dö av skador relaterade till en bilolycka är 1 på 84 eller 1,1%. Från granska flyg register över det amerikanska rymdprogrammet, oddsen för att dö på ett rymdfärder är ungefär 1 på 20. Det kan inte förneka att detta är farligt arbete.

Astronauter i det amerikanska rymdprogrammet vet denna post, mycket mer intimt än vi vet det. De är förberedda för olyckor, skador och eventuella död. Denna statistik canâ € t ens börja att lista antalet olyckor som inte har resulterat i dödsfall, men har varit tillbud. De är ännu mer skrämmande, eftersom de uppträder med stor frekvens. Weâ € ve också bara börjat att förstå de eventuella långsiktiga effekter på kroppen av antigravitationsmiljöer. Vissa effekter är relativt negativa och kan bidra till för tidigt åldrande eller förkortad livslängd.

Problemet med rymdfärder är att de fortfarande är mycket experimentell. Den amerikanska rymdprogrammet, och andra rymdprogrammen i hela världen vet inte ännu alltid vet vad som fungerar, vad som kommer att vara säker, och alla de potentiella riskerna. Astronauter anges att få ytterligare kunskap på en potentiellt dödlig kostnad. Den amerikanska rymdprogrammet lär säkert av misstag, men vi har ännu inte skaffat sig total kunskap i hur man på ett säkert sätt utforska rymden. Det amerikanska rymdprogrammet canâ Således € t sägas vara helt säker, men deltagarna kan säkert hedras så modig.

  • Även tre astronauter förlorades under ett utrustningstest för Apollo 1, var ingen personal dödades under själva flygresor till månen.
  • Astronauter i det amerikanska rymdprogrammet är förberedda för olyckor eller dödsfall.
  • Som rymdfärjan programmet fortskred, blev NASA kunna avsevärt minska handläggningstid mellan lanseringar.
  • Rymdfärjan rymdfärjor Challenger och Columbia förlorades under uppdragen, men Discovery, Atlantis, och sträva efter slutfört alla sina flygningar.