Vad är krompikolinat Fördelar?

November 27

Krom är ett mineral som har flera naturliga källor, inklusive några kött, fisk, oljor och grönsaker som broccoli och morötter. Som ett näringstillskott, är det ofta i kombination med ett ämne som kallas pikolinat för bättre absorption. Picolinate produceras naturligt i kroppen under metabolismen av vissa aminosyror. Chromiumpicolinate fördelar tros innehålla korrekt insulinmetabolism och hjälp med typ 2-diabetes, ökad muskelmassa, viktminskning, befrielse från depression, och förebyggande av hjärtsjukdomar.

Den bäst studerade funktion av krom är dess förmåga att hjälpa kroppen svarar korrekt på insulin. Insulin är ett hormon som frigörs efter måltider som en signal för kroppen att absorbera glukos, en viktig energikälla. I vissa typer av diabetes eller i insulinresistens, förlorar kroppen sin förmåga att reagera effektivt på insulin. Krom tycks öka leveransen av glukos till vävnaderna som behöver det. Av denna anledning är en av de mest uppmärksammade chromiumpicolinate fördelar hjälp för personer med diabetes.

Andra välkända chromiumpicolinate fördelar inkluderar viktminskning och muskeluppbyggnad. Eftersom chromiumpicolinate tros öka insulinverkan i kroppen, många förespråkare hävdar att detta bidrar till mindre sug efter kolhydrater och efterföljande viktnedgång. Detta tillägg är också trodde att hjälpa kroppen mer effektivt utnyttja proteiner, vilket leder till ökad muskelmassa. En populär påstående är att krom är bra för att bygga muskelmassa, även om detta har aldrig bevisats.

Chromiumpicolinate är också tänkt att sänka kolesterolnivåerna och därmed förebygga hjärtsjukdom. Slutligen kan detta mineral förändra fördelningen av vissa signalsubstanser i hjärnan, möjligen hjälpa människor med depression. Förutom att hjälpa depression, kan förmågan att påverka signalsubstanser också fungera för att minska aptiten.

På grund av dessa annonserade chromiumpicolinate fördelar, är denna förening en populär komponent i många viktminskning och kroppsbygg kosttillskott. Forskningsstudier i humana patienter har inte slutgiltigt visat något av dessa krav, och har föreslagit att alla chromiumpicolinate förmåner endast skulle uppstå om en person hade en svår krombrist. Krom brist är svårt att upptäcka så det är inte klart hur ovanligt denna brist är, men vissa forskare hävdar att kroppen kan sluta utsöndra krom när den känner att den kromkoncentrationen är mycket låg för att anpassa sig till lågt intag och förhindra brist.

Det är en blandad uppfattning bland läkare och dietister om folk skulle komplettera med chromiumpicolinate. Vissa säger att doser bör ligga under 30-35 mikrogram per dag, medan andra hävdar doser under 200 mikrogram är säkra och ger de bästa chromiumpicolinate fördelar. De flesta vårdgivare är överens om att höga doser av chromiumpicolinate bör undvikas eftersom det kan leda till gastrointestinala problem, hjärtklappning, utslag, och till och med möjligt lever- eller njurskada. Några studier har även föreslagit att mycket höga kromnivåer kan ge DNA-skador och kan orsaka cancer.

  • Den bäst studerade funktion av krom är dess förmåga att hjälpa kroppen svarar korrekt på insulin.
  • Chromiumpicolinate tros av vissa att hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar.
  • Man tror att chromiumpicolinate kan bidra till att öka muskelmassan.