Vad är en Dyna-Band?

November 28

Dyna-Band är en gigantisk gummiband som ger resistens mot vissa muskler i kroppen under träning. Dess koncept kan spåras till sjukhus som började att använda gummiband för att rehabilitera muskler skadade patienter. Sedan dess har det expanderat som en viktig komponent i den fysiska konditionen världen. Prime återförsäljare av Dyna-Band inkluderar Crown World Marknadsföring i Storbritannien och Balls 'N' Band i USA.

Varje Dyna-Band är färgkodade, som betecknar sin styrkenivå. Den rosa versionen representerar "ljusstyrkan", med 8 mm tjocklek och 4 pounds (1,8 kg) maximal kraft vid full avlånga. Den gröna versionen är klassificerad som "medelstyrka", som består av 2 mm tjocklek och 7 pounds (3,2 kg) av maximal kraft. Den lila versionen är den "tunga styrka" band, som erbjuder 16 mm tjocklek och 9,5 pounds (4,3 kg) maximal kraft. På toppen är den "extra tung styrka" silver eller grå Dyna-Band, vilket är 22 mm tjock och gäller upp till 13 pounds (5,9 kg) kraft.

Dyna-Band finns i fyra längder. Varje band är 3-6 inches (1,2-2,4 cm) lång. Det finns också möjlighet att få alla fyra styrkenivåer för varje längd. Dyna-Band är sammansatt av naturligt latexgummi, vilket gör den mindre mottaglig för skador än många andra gummibanden.

Varje Dyna-Band kommer med en guide ark häfte, vilket ger mer än ett dussin övningar för att prova. Motståndet bandet är oftast används för armarna. En populär övning för den del av kroppen utför biceps genom att fånga den ena änden av bandet med en fot medan du håller på den andra änden.

Dyna-Band kan även användas för att stärka midsection och ben. För att utföra en bröst träningspass kräver håller bandet på framsidan och sträcker den från sida till sida; behålla den positionen i cirka tre sekunder; sedan återvänder till den ursprungliga positionen. Stående Bencurls kan utföras för att förstärka kalvarna.

Dyna-Band fortsätter att rekommenderas av medlemmar av den medicinska samfundet för rehabilitering. Vissa träningsgurus och instruktionsfilmer lita på den för att förbättra styrkan, kaloriförbrukning, stressa och viktminskning kunder. Dyna-Band har också blivit ett band ersättning för ägare av "EA Sports Active," en 2009 videospel exklusivt för Nintendos Wii-konsol systemet.

  • Dyna-Band ger muskel motstånd under träning.