Hur kan jag Trimma min hunds Nails?

December 9

Det är viktigt att trimma din hunds naglar regelbundet för att säkerställa en god hälsa på ditt husdjur. En hunds naglar som tillåts växa för länge kan störa hans förmåga att gå och springa ordentligt, vilket i sin tur kan leda till allvarliga komplikationer. Lyckligtvis med lite övning och tålamod kan du trimma din hunds naglar hemma utan hjälp av en veterinär eller groomer.

Innan du trimma din hunds naglar behöver du några leveranser. Först köper kvalitet nagelklippare som är avsedda för användning på hundar. Dog nagelklippare finns i olika storlekar, så se till att du får dem lämpliga för storleken på din hund. Nagelklippare storlek för små hundar som en Chihuahua kommer att vara helt verkningslös på en stor ras som en rottweiler. Du bör också ha till hands vissa bomullstussar, kompresser bomull eller ren handduk ifall du klippa din hunds naglar för kort och de börjar blöda.

Innan du börjar, undersöka din hunds naglar att bestämma lämplig längd för att skära. Den övre sidan av nageln blir smidig och krökt nedåt och undersidan blir något konkav och V-formad. Nästa, leta upp snabbt vilket är den känsliga köttet inne spiken. Den snabba blir lätt att se om din hunds naglar är vita eller lätt färgat och svårare om de är mörka eller svarta. För att lokalisera den snabb i mörkt färgade naglar, bestämma från undersidan av spiken där köttet slutar. Om man tittar på undersidan av spiken kommer du bara vill trimma den del som är ihålig.

Sätt Clippers runt hundens naglar tillåter tillräckligt med utrymme så att du donâ € t skära snabbt. När du är säker på att du är tillräckligt långt från snabb squeeze Clippers och - voila! Observera att om din hunds naglar inte har trimmat på ett tag, kan det snabbt bli mycket nära slutet. I detta fall kan du inte trimma hundens naglar omedelbart till en lämplig längd. Trimma så mycket som möjligt och sedan låta dem växa i ett par veckor och trimma dem igen. Efter regelbunden trimning snabb kommer avta och de kommer att nå en mer hanterbar längd.

Om du råkar trimma din hunds naglar för kort och de börjar blöda, sänker ni snabbt. Donâ € t känner alltför dåligt men; även veterinärer och erfarna groomers råkar skära snabbt på en hunds naglar från tid till annan. Om detta händer kommer spiken blöda en hel del men det är inte en allvarlig skada. Använd tops eller bollar för att utöva påtryckningar på spiken att hjälpa till att stoppa blödningen, om din hund kommer att tillåta det. Cutting hundens naglar för kort kommer att vara smärtsamt för honom och kan orsaka honom att misstro dig i framtida spik trimning sessioner. Om du skär snabbt, att Ita € SA bra idé sluta trimma resten av naglarna och ge din hund lite tid att återhämta sig.

Vissa hundar är extremt rädda för att ha sina naglar skär oavsett om du har klippt dem för kort i det förflutna. Dessa hundar ogillar oftast ha sina tassar rörde alls. Du kan betinga din hund att tolerera att ha fötterna rörd och naglar trimmas på bara några träningar.

När din hund är lugn och avslappnad ha honom ligga ner. Erbjud honom flera små bitar av hans favorit behandla medan du eller någon annan massage tassarna och naglar. Efter ett tag din hund kommer att vara omedveten om att ha tassarna berörts även utan behandlar. Vid det här laget bör du kunna trimma din hunds naglar med lätthet. Denna teknik fungerar bra för hundar som har haft dåliga erfarenheter med tidigare spik putsning också.

  • Trimning hundens naglar kräver rätt utrustning.
  • Naglar som tillåts växa för länge kan störa en hund förmåga att gå eller köra ordentligt.
  • Använd nagelklippare gjorda för små hundar när så är lämpligt, såsom en Chihuahua.
  • Även veterinärer skär ibland snabbt i en hunds klor.
  • Bomullstussar bör finnas till hands vid trimning hundens naglar.