Inledande Långsamt: Clear Vätskor efter tyngdförlustläkarmottagning

December 2

Omedelbart efter din viktminskning kirurgi, på dagen för operationen själv, du kanske inte få ha något att dricka, och du definitivt inte kommer att tillåtas att ha något att äta. Din kirurg kan tillåta dig att ha isbitar.

Etapp 1, som är den klara vätska skede börjar dagen efter operationen. Klara vätskor är vätskor som du kan se igenom - men innan du går att få några roliga idéer, bör du veta att detta inte inkluderar alkoholhaltiga drycker. Förutom gamla goda H2O, kan du nu utöka din gom till att omfatta

 • Hög protein buljong (kyckling eller nötkött)
 • Sockerfri gelatin
 • Sockerfria is pop
 • Koffeinfritt te
 • Crystal Light
 • Sockerfritt Kool-Aid
 • Sockerfri Tang
 • Juicer du kan se igenom

Du kan ha vissa problem med juice, eftersom juice innehåller mycket socker. De flesta kirurger avskräcka sina patienter från att dricka saft. Om du är sjuk av vatten, dock, och du vill ha mer smak, späda juice med mycket vatten är okej. Vissa människor gillar att använda äppeljuice, men andra tycker att det är så söt att det gör dem illamående. Apelsinjuice och tomatjuice är sura och inte anses klara vätskor. Många patienter som en tranbärsjuice blandning sötad med Splenda så det är lägre i socker.

Ditt huvudsakliga mål i detta skede är att hålla ordentligt släckt, så försök att dricka 2 eller 3 gram var 30 minuter. Håll smuttar så mycket du kan tolerera. Du kan bli förvånad över hur svårt det är att dricka tillräckligt med vätska efter operationen. Generellt 64 gram vätska per dag är ett minimum. (Obs: Vätskor betyder lågt kaloriinnehåll, koffeinfria vätskor.)

Direkt efter operationen, många patienter är förstoppad. Om du upplever förstoppning, kommer du att få vätska, vätskor, och mer vätska. Förstoppning orsakas oftast av uttorkning. Dricka tillräckligt klara vätskor är det bästa du kan göra för att förhindra att detta händer. Din läkare kan föreslå en mild stimulant som mjölk av magnesia efter hon såg till att du tillräckligt hydrerad.

Dricksvatten hela dagen är viktigt för att hänga med kroppens behov. Under de första dagarna till veckor efter operationen, måste du lära dig att ta i vätskor. Du måste dricka vätska med en konstant hastighet för att se till att din dagliga krav är uppfyllda - du kan inte dricka all vätska under första halvan av dagen och sedan tillbringa eftermiddagen och kvällen inte dricka alls. Det tar bara ett par dagar att halka efter med din vätskeintag för att få uttorkad. Den trötthet och brist på energi du kommer att känna när uttorkad kommer allvarligt hindra din återhämtningsprocessen.

När du märker att du känner dig trög, ta in mer klara vätskor. Ytterligare biverkningar av uttorkning är yrsel, torr hud, och huvudvärk. Var medveten om att koffein kan bidra till uttorkning, så undvik koffeinhaltiga drycker när det är möjligt. Kom ihåg att ta extra försiktig vid varmt väder.

Färgen på din urin kan ge en bra ledtråd om huruvida du dricker tillräckligt med vätska. Din urin ska vara ljusgul eller klar. Om det är mörkt gula (och om du inte tar en medicin som färgar urinen), måste du dricka mer vatten.

Vänta inte tills du är törstig att dricka. Vid tiden du börjar känna uttorkade, har din kropp redan börjat torka. Dryck vatten eller andra drycker i små, täta klunkar under hela dagen. Bär alltid en vattenflaska med dig vart du än går.

Din nya påsen fylls med vätska snabbt och tömma långsamt. Det är därför läppja är så viktigt. Använd inte sugrör - de kan leda till att du sväljer mycket luft, vilket kan orsaka gas. Också vara säker på att inte gulp för tidigt efter operationen, av samma anledning. Här är ett par sätt att sakta ner dig själv:

 • Freeze vattenflaskor över natten och smutta dem nästa dag medan de smälter.
 • Ställ din kopp ner efter varje svälja.
 • Använd barns sippy koppar.

Se till att du kan tolerera klara vätskor innan vi går vidare till nästa steg. Din kirurg kommer att låta dig veta om du är redo att gå vidare till nästa steg. När du är osäker, fråga.

Du kommer att kunna äta mer med tiden. I fall du nyfiken, här är de belopp som du kan äta efter viktminskning kirurgi:

 • 1 månad: 1 till 1-1 / 2 uns (2 till 3 matskedar)
 • 3 månader: 3 gram (1/4 cup)
 • 6 månader: 4 till 5 gram (1/2 cup)
 • 18 till 24 månader: 8 till 10 gram (1 till 1-1 / 4 cup)