Vad är Run Flat Tires?

January 17

Run Flat däck är bildäck som är utformade så att de kan användas när punkteras eller extremt låg på luft. Grund uppkomst av körningen platt design faktiskt så får du det sena 1800-talet, men det blev inte mer allmänt tillgängliga förrän på 1970-talet, och det är i första hand en funktion som erbjuds på lyxbilar, speciellt sportbilar. Det finns ett antal fördelar med att använda run flat däck, men det finns också några tydliga nackdelar som bör beaktas innan utrusta en bil med Run Flat-däck.

Flera olika system kan användas för run flat däck. Själv tätning av däck har en innerfoder som automatiskt tätar punktering hål, därigenom hålla pumpat om den är punkterad. Självbärande däck har massiva sidor som tillåter däcket att användas även om den har punkterats eller delvis tömd, och extra stöd system har en sekundär stödring.

Run Flat däck är också utrustade med sensorer som ger uppgifter om däcktrycket till uppgifterna, tillsammans med varningar. Bilen behöver oftast drivas med reducerad hastighet, om däcken har äventyrats, och det har en relativt kort intervall. Det är fortfarande möjligt att ha en punktering om däcket är skadat på ett sätt som orsakar katastrofala fel eller om bilen körs trots run flat varningar indikerar att däcket behöver bytas eller repareras.

Den stora fördelen att köra platt däck är säkerheten. Blowouts och däck deflation kan vara allvarliga säkerhetsrisker för förare. Som med andra åtgärder som ökar fordonssäkerhet, med hjälp av run flat däck kan minska försäkringspremier, eftersom försäkringsbolagen vill ge ett incitament för kunderna att öka säkerheten. Dessa däck är också praktiskt, eftersom det inte är nödvändigt att stoppa direkt för att ta itu med en platt. För människor som gör en hel del körning, speciellt vid höga hastigheter som de som finns på motorvägen, kan köra platt däck vara mycket användbart, och de kan även rädda liv.

Däremot kan köra platt däck vara betydligt dyrare än konventionella däck, och det finns vissa tvist om slitbanan slitage över livet i däcken. Dessa däck är också styvare, vilket leder till en styvare åktur och mindre bränsleeffektivitet, vilket kan vara ett problem för vissa förare. Dessutom har många bilar avsedda att användas med run flat däck saknar ett område för ett reservdäck, vilket innebär att om en förare väljer att byta till konventionella däck, det finns inget utrymme för en backup i händelse av en lägenhet.

  • Många lyxbilar erbjuder köra platt däck.
  • Run Flat däck kan vara användbart för någon som gör mycket körning.
  • Kör-flat däck är utformade för att vara funktionella även när punkteras.
  • Run Flat däck har sensorer som ger data till ett fordons datorsystem, varna föraren om lågt lufttryck och annan information.