Vad är White Sugar?

August 9

Vitt socker är socker som har förfinats och tvättas så att den har ett vitt utseende och ingen melass smak. Smaken är relativt neutralt, vilket gör det till ett populärt val för bakning och sötning drycker. De flesta marknader säljer vitt socker, ofta i flera olika former, och när recept kräver socker, menar de oftast denna typ av socker, såvida receptet kräver uttryckligen för en annan sort.

Socker kommer från antingen sockerrör eller sockerbetor. I båda fallen är de växter som krossas att andas sina söt saft, och saften får kristallisera till en lös samman. Denna samman kan säljas som-är, men det är oftast tvättas, får kristallisera, och sedan säljs eller förfinas efter behov. I fallet med vitt socker, är flera tvättar används, med vissa raffinaderier även blekning sitt socker för att få det så vitt som möjligt. Efter det att sockret har tillräckligt raffinerad, kan den tillåtas att torka innan den förpackas.

Strösocker är den mest lättillgängliga form av vitsocker. Den levereras i en rad olika kvaliteter, inklusive pärlsocker, strösocker, och strösocker. Sockret kan också finmalen att göra florsocker, som ofta är blandad med en liten mängd av majsstärkelse för att hålla den från klumpar ihop. Producenterna kan också forma den till sockerbitar, som ofta används för att söta drycker.

Denna typ av socker är det mest bearbetad form, men vissa människor föredrar mindre raffinerade sorter eller socker alternativ, såsom sötningsmedel gjorda av agave nektar eller honung. Många raffinaderier som gör vitt socker producerar också farinsocker, som har blandats med melass. Ljusa och mörka former av brunt socker är tillgängliga. Denna typ av socker tenderar att vara mer klibbig och klumpiga på grund av den ökade fukt, och den har också en mycket distinkt smak som gör den olämplig för vissa applikationer.

I motsats till kraftigt raffinerat vitt socker, vissa företag säljer också "rå" eller "minimalt bearbetade" socker som inte har så starkt tvättas och bleks. Detta socker har en ljus gyllene färg på grund av de återstående melass, och en smak som är någonstans mellan brunt och vitt. Vissa människor ser minimalt bearbetade socker som en mer naturlig och hälsosam produkt, särskilt om det är ekologiskt producerade.

  • Donuts toppad med florsocker, en typ av vita socker.
  • Vita sockerbitar.
  • Vitt socker kan göras från sockerrör.
  • Sockerbetor är en källa till socker.
  • En person siktning vitt socker.
  • Granulerat socker.