Vad är ett tand Drill?

August 11

En tandläkarborr, som också skulle kunna kallas en dentista € s borr, är en bit av dental utrustning som en tandläkare kan använda för att borra ut en hålighet eller annan förfall från en patientâ € s skadad tand. Dentalborr är ett metallinstrument som drivs av en elektronisk motor och som avger ett högfrekvent ljud. Man tror att människor som fruktar tandläkaren skräms av ljudet av borren mer än själva tand upplevelse.

Den moderna elektriska tandläkarborr uppfanns i slutet av 1800-talet och har blivit en viktig del av utrustningen i en tandläkarens. Handtaget av borren består av en lång, cylindrisk metallkropp som utvecklas i ett rundat huvud. Den rundade huvud har en konkav del som omsluter den passande för en stål eller volframkarbid borr. Svansen av borren är ansluten till en isolerad elektrisk kabel, som sedan ansluter till fotmanövrerad strömmotor. Motorn driver borren på 300.000 till 400.000 varv per minut.

Tandläkaren ska passa tandläkarborr med önskad storlek och stil bur som mest exakt bort förfall från den skadade tanden. Dessa borrar finns i många olika storlekar och stilar. De kan göras av volframkarbid eller stål, och de har ofta en diamantbeläggning för att hjälpa till i precisionskapning. Tand bur består av skaftet, nacke och huvud. Den skaftparti är införd in i borren, och huvudet används för att exakt avlägsna röta.

Efter det att borret har monterats till änden av tandborr, bör tandläkaren infoga den rundade delen huvudet i patientâ € s mun och tryck ned foten motorn för att aktivera borren. Tandläkaren sedan försiktigt manövrerar borren, skära ut sönderfall från den skadade tanden att förbereda den för en fyllning eller ett lock. Det finns en högfrekvent gnälla som avges från tandläkarborr när den är i bruk. Det är detta ljud som kan sätta skräck i patienten och kan orsaka honom eller henne att frukta alla tandingrepp.

När tandläkaren har avslutat sitt arbete, bör tandborr saneras. De vanligaste formerna för sterilisering känslig tand utrustning såsom borr och borrar mättad ånga och autoklav system. Denna process tar bort alla blodburna patogener och saliv burna patogener som kan vara närvarande på verktygen. Detta är en viktig del av den dentala hygienistâ € s jobb att garantera patientsäkerheten.

  • Tand borr används för att skapa sig en hålighet eller annan sönderfall från en skadad tand.
  • En tandläkare bör passa tandläkarborr med önskad storlek och stil bur.