Hur kan jag hjälpa mitt barn komma i form?

August 14

Att hjälpa ett barn komma i form är inte alltid lätt, men dagens statistik över barnfetma är alarmerande. Speciellt när barnen är fortfarande ung, kan du gripa extra viktökning innan det börjar bli ett livslångt problem, men du måste ha en finkänslighet för att inte skam ett barn eller skapar överskotts oro kroppsuppfattning. Det finns många tips som kan hjälpa dig att få ett barn till formen utan att orsaka förlust av självkänsla.

Först, om ett barn är mycket överviktig, du bör nog ta upp denna fråga med ditt barns läkare. En läkare kan titta på vissa riskfaktorer för fetma, skärm för eventuella sjukdomar som är mer sannolikt att uppstå i feta, och ge rekommendationer om kost och motion. Att få läkare är ett viktigt första steg i att hjälpa ditt barn komma i form, och det kan ge dig användbara riktlinjer att följa för att främja en sundare livsstil för ditt barn. Det är också en bra idé att ha en allmän fysisk som kommer att rensa ditt barn att delta i idrott och aktiviteter.

Du kan sedan vill titta på två faktorer: kost och motion. Vad gör ditt barn äter och hur ofta, och vilken aktivitetsnivå behöver ditt barn har? Om som många barn, du barn föredrar stillasittande aktiviteter - läsning, tv-tittande, videospel spela - och sällan spelar aktivt, att det första steget hjälpa barnet komma i form är en omstrukturering aktivitet tid för att främja en mer aktiv livsstil. Du kan nog inte förvänta sig att ditt barn villigt att springa runt huset eller göra gymnastik bara för att du säger så. Istället kommer du verkligen vill fundera på hur du kan skapa mer aktivitet i dag.

Till exempel bör du överväga att lägga en daglig promenad eller cykeltur med ditt barn. Detta kan vara ett bra tillfälle att diskutera dagen, berätta om skolan, eller bara lyssna till ditt barn prata. Ofta gånger barnen är glada att vara aktiva om de får sina föräldrars uppmärksamhet samtidigt. Bara hålla en rask takt som du går och pratar, och sikta på ungefär 30 minuter Walking per dag.

Dessutom, ta reda på om ditt barn skulle vilja prova någon sport. Det finns många olika sporter att ditt barn kan lära sig om, så att inte bara tänka traditionellt här. Istället anser saker som kampsport, sällskapsdans, simning eller någon annan fysiskt orienterad aktivitet ditt barn vill driva.

När du har mer tid att ägna åt ett barn, struktur aktiva familjeaktiviteter. Till exempel planerar en dag simning eller segling - paddla eller rodd - kommer att ge stor aktivitet, och kommer att hjälpa ett barn komma i form lättare än en dag att titta på film. Alternativt, rullskridsko på en favorit park, eller besök festivaler eller mässor, eller till och med nöjesparker, där du kan gå hela dagen. Du behöver inte ta bort ett barns stillasittande vanor helt; bara försöka variera dessa med fysisk aktivitet på flera timmar på helger och minst en halv timme av stadig träning på vardagar.

Det är mycket lättare att hjälpa ett barn komma i form om föräldrarna är modellering aktivt beteende och deltar med sina barn. Om att komma i form blir en familj händelse, och är i fokus för helgen verksamhet, barn är mycket mer benägna att vilja delta, men du kan höra vissa gnälla på vägen. På samma sätt måste du överväga hur modellerna bra ätbeteende för ditt barn.

I allmänhet bör du inte har massor av stekt mat, förpackade livsmedel, och höga kalori mat i huset. Ban läsk och juice, och erbjuder lättmjölk istället. Barn gillar att fika, och när de är i tillväxt sprutar, de är ofta hungrig, så har gott om låga kalori snacks som frukt och grönsaker till hands för att tillfredsställa. Värva dina barn i laga mat och menyer planering och shoppingresor, och glöm inte att du behöver för att fullt delta i någon diet planer själv. Inte tänker svälta ett barn, men planerar att erbjuda tre hälsosamma måltider om dagen, och massor av friska och låg fetthalt snacks.

När familjer arbetar tillsammans för att hjälpa ett barn komma i form, och alla familjemedlemmar är deltagare i övningen och hälsosam kost, är barnet inte sannolikt att känna att han eller hon är ensam i att behöva leva mer hälsosamt. I själva verket borde barnets vikt eller grad av fysisk form inte vara ett ämne för familje diskussion eller huvudfrågan. Undvik detta ämne genom att hävda rätta att varje medlem av familjen kommer att gynnas av en friskare och mer aktiv livsstil.

 • Skära ner på hög kalori snacks kan hjälpa barn hantera fetma.
 • Vandring från ride att rida på en nöjespark är ett enkelt sätt att hjälpa ett barn komma i form.
 • Begränsning hur ofta barnen äter stekt mat kan hjälpa till att få dem i form.
 • Cykling kan hjälpa till att få ett barn till formen.
 • Dricka lättmjölk istället för läsk eller juice är ett sätt att hjälpa ett barn komma i form.
 • Föräldrar och barn kan rullen åka skridskor tillsammans på en favorit park.
 • Fokus på barndomen kondition kan hjälpa till att förebygga barnfetma.
 • Liksom vuxna, barn behöver motion för att upprätthålla en sund kropp mass index (BMI).
 • Forskning visar att barn tenderar att äta mer grönsaker och hälsosam mat på familjeorienterade måltider.
 • En aktiv livsstil är en viktig del av en hälsosam barndom.
 • Erbjuder hälsosamma måltider kan hjälpa ett barn att komma i form.
 • Erbjuder bättre matval uppmuntrar god hälsa och ger bränsle för växande kroppar.