Kummin

June 29

Kummin (eller Carum carvi) är en av de gamla örter som verkar ha hittat på ungdoms av mänskligheten. Det uppkom troligtvis någonstans i Mindre Asien region i världen, och anammades snabbt av de tidiga egyptierna som en medicin. I motsats till detta, romarna trodde att det var en utmärkt krydda. Romarna älskade den så mycket att deras legioner bar den med sig så långt bort som de skotska hedarna, och var en stapelvara i trädgårdarna i sina fästningar. Även i dag, bär kummin kakan det gamla namnet på carvi kakor.

Traditionellt sett har kummin tros ha befogenheter som understödda matsmältningen. Det brukade vara en behandling favorit efter måltid för att steka några äpplen med kummin. Medan effektivitet matsmältnings egenskaper äpplen och kummin är öppen för debatt, smaken de producerar inte. Kombinationen av dessa två ingredienser fungerar så bra, och smakar så bra, att vi fortfarande använda kombinationen idag. För att illustrera detta, ta en titt på recepten för de flesta äppelpajer där du är nästan säker på att hitta några kummin ingår.

Den kummin ört är faktiskt en medlem av persilja familjen, och är definitivt värt växer i ett hem örtagård. Orsaken är att det är ganska lätt att odla och inte kräver en hel del omsorg. I utseende, har den samma allmänna utseende som drottning Annes Lace, och hela anläggningen är mycket användbar. Rötterna och bladen har en delikat smak som påminner om palsternacka, medan fröna har en starkare smak. För närvarande är den största producenten av kummin Holland och USA är den största importören av örten.

Kummin används i kulinariska kretsar i stor del på grund av dess uppfriskande och ren-cut smak. Till skillnad från andra typer av örter och kryddor har kummin frön ett sätt att lätta de tunga smaker av andra livsmedel. Till exempel, när den används med livsmedel som kål, surkål, cole slaw, såser, ostar, fläsk, lamm, eller till och med lever, kan du upptäcka en märkbar förändring. Denna förändring kan bidra till att göra de tyngre livsmedel mer tilltalande. Dessutom är kummin utsäde används också som ett sätt att bidra till att ge lite extra kick att vissa rätter som vanligtvis behöver det. Några exempel på dessa rätter är saker som potatissallad, ägg, färskost, morötter och spenat. Kummin, som ingrediens är vanligast i sådana saker som bröd, tårtor, kakor och andra bakverk.