Vilka är de bästa tipsen för matlagning Couscous?

July 6

Matlagning couscous kan vara en enkel process som kan dra stor nytta av att hålla i minnet några tips. Många kockar är överens om att ångande couscous är att föredra framför att koka den i vatten som ris. Att veta vilken typ av couscous tillagas är en annan viktig faktor, eftersom vissa sorter - som israelisk couscous - har lite olika tillagningsanvisningar. Det är också viktigt att förstå att couscous har en mycket svag smak, så att veta hur och vad det kommer att ätas med kan diktera några ytterligare ingredienser som eventuellt tillkommer.

Ångkokning var det första sättet couscous var kokta, och det fortsätter att vara det mest effektiva sättet att laga couscous. Processen med ångande tar mer tid än andra metoder, men resulterar i couscous med en fluffigare konsistens och mer volym. Kokvätskan används när ångande behöver inte vara vatten. Byta vatten med bestånd eller en blandning av vatten och vin kan lägga en underliggande smak till kornen som kan komplettera den huvudrätt.

Den typ av couscous kan påverka hur det tillagas och hur länge. Den huvudsakliga skillnaden är storleken på säden. Små korn, som de i marockansk couscous, kan ångas ganska snabbt. Matlagning stora spannmåls couscous som den libanesiska sorten kan kräva en teknik som är mer besläktad med matlagning risotto. Alla varianter kan placeras direkt i flytande och kokta, oavsett storlek, men större korn kommer att ta lång tid till ånga och kan bli pastaliknande i processen.

Smaken av couscous gång kokta är subtil. Detta kan vara en fördel, eftersom andra ingredienser kan tillsättas medan matlagning couscous att påverka den slutliga smaken. Populära tillägg inkluderar pinjenötter, smör och färsk hackade örter. Ett annat sätt att ge smak är att sätta kryddor, grönsaker och andra livsmedel i den ångande vätskan. Lägga en lök, kommer en pinne av kanel eller ens en köttbit till vätskan förläna en rikare smak.

Vid tillagning couscous direkt i vatten eller lager, är det bäst att behandla det som ris. Detta gäller särskilt för omedelbar couscous. Nog kokande vätska bör läggas för att täcka kornen; vattnet bör återföras till en koka och, med värmen antingen avstängd eller påslagen lägsta inställningen, ska den täckta potten lämnas på området tills gjort. Såvida kornen är stora, metoder som att lägga vätska och under ständig omrörning tills couscousen är kokt kommer medföra att kornen vara klibbig och tung i stället för ljus och fluffig. Lägga för mycket vätska kan avhjälpas genom att dränera överskottet från pannan och sedan långsamt värma couscous och omrörning tills den har torkat till en acceptabel konsistens.