Vad är Peanut Butter Muffins?

March 9

Jordnötssmör muffins är portionsstora bakverk som liknar kakor, men inte generellt så söt eller som smörig. Huvud smak i dessa muffins är jordnötssmör, som är en typ av pasta gjord av jordnötter. Andra livsmedel som vanligen äts med jordnötssmör, såsom choklad och bananer, kan också användas i jordnötssmör muffins. Dessa muffins är ganska söt och ofta äts till frukost, som mellanmål, eller som en efterrätt.

Det finns många olika recept som kan följas för att göra jordnötssmör muffins, men det finns några vanliga ingredienser som de flesta recept aktie. Alla muffins kräver användning av mjöl som bas. Det behövs också en pärm, t.ex. ägg eller olja. Beroende på hur söta kocken vill muffins att vara, kan socker också tillsättas. Så att de inte blir för torr, måste också blandas in i smeten en vätska såsom mjölk, juice eller vatten.

Den viktigaste beståndsdelen i jordnötssmör muffins är naturligtvis, jordnötssmör. Denna typ av smör är tillverkad av mark upp jordnötter, en baljväxt hemma i Central- och Sydamerika. Dessa baljväxter mals till en krämig pasta och blandas med salt och ibland socker för att göra jordnötssmör. Det finns en stor mängd olja i jordnötter så det är inte nödvändigt att tillsätta olja till jordnötssmör för att den ska behålla sin konsistens.

De våta och torra ingredienser i jordnötssmör muffins blandas separat. Mjöl, socker, bakpulver, och alla andra valfria torra ingredienser, såsom kakaopulver, måste kombineras noggrant innan de våta ingredienserna blandas i. När alla ingredienser kombineras, kan hällas smeten i en speciell ugnsform kallas en muffin facket. Dessa brickor har små runda fördjupningar så att muffins baka i små kakor som ryms i en persons hand.

Det finns ett antal valfria ingredienser som också kan tillsättas till jordnötssmör muffins. Bananer kan mosas och blandas sedan in i smeten. Choklad chips eller kakaopulver kan också tillsättas för att göra jordnötssmör choklad muffins. Det är även möjligt att lägga till fyllningar, såsom sylt, skummad jordnötssmör, eller glasyrer till dessa typer av muffins i syfte att göra dem sötare. Med dessa ytterligare ingredienser, kan jordnötssmör muffins gör goda efterrätter eller söta mellanmål.

  • En allergi mot jordnötter kan vara livshotande, så undvik jordnötter i alla former när matlagning för eller i närheten av någon med jordnöts känslighet.
  • En burk jordnötssmör.
  • Socker bör läggas till jordnötssmör muffin smet med övriga torra ingredienserna.
  • Honung kan spridas på varma jordnötssmör muffins för en frukost behandla.