Vad är Hot Dogs?

September 10

En korv är en specialiserad korv, serveras på en mjuk rulle eller bulle. Korv är kända under olika namn i olika kulturer, men många har lånat den engelska termen "hot dog" för att hänvisa till en smörgås gjord med en korv. I allmänhet, varm korv är något mindre än en konventionell korv, förutom att vara mindre kryddig. Korv är också kokas innan de förpackade för försäljning, och tekniskt kan ätas direkt ur förpackningen, även om de flesta konsumenter värma upp dem först.

Korv är en av de äldsta djurprodukter, och har gjorts under hundratals år genom målning, krydda, och tillagning av kött innan fyllning det i tarm hölje av det djur som har slaktats. Kombinationen av korv och bröd verkar vara en naturkatastrof, som brödet håller korv och kryddor, så att konsumenten kan äta det medan på flykt, eller plocka upp en korv smörgås från en vägkant leverantör. Den moderna hot dog tycks ha uppfunnits i 17-talet någonstans i Tyskland, då en korv Maker började göra mindre, mindre kryddiga förkokta korvar.

Ursprunget till namnet "hot dog" är något oklart. I USA tycks termen ha uppstått någon gång på 1890-talet, och olika förklaringar cirkulerar förklara sina rötter. I vissa delar av Tyskland, är korven känd som en tax, eller liten hund, och detta är det mest troliga ursprunget av slanguttryck, även om vissa historiker skriver namnet till en populär fiktion att köttet för korv kom från herrelösa hundar. Visst korv betjänades på bullar långt innan 1890-talet, tillsammans med populära kryddor som pickle relish, ketchup, surkål och senap.

Korv är också kallas frankfurters eller weiners, nickar till de tyska ursprung i den lilla korven. Både Frankfurt och Wien, som kallas Wein på tyska, är stora produktions städer för ett sortiment av korvprodukter. Båda städerna låg också anspråk på den ursprungliga uppfinningen av hot dog, som blev populär i USA på grund av det stora antalet tyska invandrare. Andra typer av korvar, såsom polsk korv är också ätit på mjuka rullar i olika samhällen.

Ingredienserna för varmkorvar varierar, beroende på slaktare och regionen. Nötkött och griskött är båda populära traditionella ingredienser, men konsumenterna kan också hitta kalkon hundar, varmkorv med ett sortiment av fjäderfäkött, och tofu hundar. När värmde, kan varm korv placeras på en mjuk rulle som traditionellt är tillverkad av en mjölk bröddeg, och toppings kan tillsättas om så önskas. Korv finns ofta på stranden sida matstånd och gatu matstånd eftersom de är lätta att äta, och kräver minimalt kök utrymme att förbereda.

  • Surkål serveras ofta på toppen av varm korv.
  • Korv uppfanns i Tyskland under 17-talet.
  • Kryddor, liksom senap, ketchup, och relish, vanligtvis äts på varm korv.
  • Andra typer av korv kan ätas på bulle i stället för den traditionella hot dog.
  • En korv med senap.