Vilka är de olika typerna av astronomi utrustning?

March 11

Det finns olika typer av astronomi utrustning, inklusive den mest använda astronomiska teleskop. Ett teleskop mount är en typ av astronomi utrustning tillbehör som behövs för de flesta hög effekt teleskop. Kikare kan användas som astronomi utrustning, liksom. Teleskop filter och okular är typer av astronomi utrustning som mest professionell nivå teleskop utnyttjar för olika ändamål. En stjärnkarta är en annan form av astronomi utrustning, som är en astronomisk kalender eller utrymme kalender.

Att studera olika aspekter av universum och solsystemet, är nödvändigt god kvalitet astronomi redskap eller utrustning. Om utrustningen används för hobbyändamål eller vetenskaplig forskning, finns det flera delar av utrustning som tillåter en att se föremål i rymden, även från sin egen bakgård. En av de mest använda bitar av astronomi utrustning är teleskopet. Det finns olika typer av teleskop, vart kan tillhandahålla sina egna syften och användning.

En refraktor eller brytande typ av teleskop är en vanlig del av astronomiska utrustning. Denna typ av teleskop sysselsätter i allmänhet en lins, oftast av glas. Denna lins bryter ljuset i en vinkel för att ge en tydlig bild av bilden som är i fokus. Refraktorer är grundläggande i design och inte särskilt svårt att förstå och använda. Dessa är populära delar av astronomi utrustning för början astronomer.

Den katadioptriskt teleskop är tjockare, rundare och ser helt annorlunda än en refraktor. Det ger bättre kvalitet på visning, men är i allmänhet dyrare. Forskarna tror att detta är den bästa typen av teleskop för skarp bildkontroll. Catadioptrics kan vara svårare att arbeta för nybörjare.

Okular för ett teleskop kan erhållas i olika förstoringar. Vanligast är okular som förstora en bild mer än flera hundra gånger. Ju mer makt okularet har dock får desto mer förvrängd bilden blir. Okular filter kommer också att krävas för de flesta okular att filtrera bort ljus och andra dis som kan förvränga synen på bilden.

Kikare är ofta tros vara strikt för marksänd visning, vilket inte är helt sant. Även om man inte kan se på en kikare som en del av astronomi utrustning, kan de användas för genomsnitts stjärnan blickar. Även 10x kraft kikare kan erbjuda en hygglig bild av den stjärnklara natthimlen en klar natt.

Stjärnkartor hjälper astronomen navigera natthimlen, ungefär som en vägkarta. Dessa diagram precisera placeringen av viktiga stjärnor och planeter. Många människor som äger teleskop använda dem i samband med stjärnrymd kalendrar och stjärnkartor.

  • Kikare kan ibland vara en form av astronomi utrustning.
  • Rymdteleskop har producerat några av de tydligaste bilder av rymden ännu.
  • Astronomiska teleskop används i observations.
  • Kraftfulla teleskop som används för att visa astronomi kräver ett fäste.
  • Radioteleskop använder radiovågor för att upptäcka och studera avlägsna himlakroppar.