Vad är Bearnaise Sauce?

May 30

Av någon anledning, är en av de mest förvirrande aspekterna av det franska köket alla olika såser som används. Om det inte är en hollandaisesås, då är det en Bearnaisesås, eller ens någon annan typ av sås. Men vad är Bearanaise sås? Enkelt uttryckt, är en typ av kokta sås som är gjord av några enkla ingredienser Bearnaisesås. Vanligtvis dessa ingredienser kommer att omfatta smör, vinäger, vin, äggulor, lite dragon, och vissa schalottenlök.

Bearnaisesås tillåter en stor flexibilitet i de använda ingredienserna, men du måste vara försiktig när du förbereder det. Ofta det största misstaget som alla kan göra när du gör Bearnaisesås är att de inte ägnar tillräcklig uppmärksamhet medan matlagning det, och låt såsen överhettas. Här är en ganska enkelt recept som inte bara är lätt att följa, men ger en stor vinprovning sås som du kommer att älska.

Ingredienser:

 • 1/4 kopp vitvinsvinäger
 • 1/4 kopp torrt vitt vin
 • 1 msk hackad schalottenlök
 • 2/1 tsk torkad dragon
 • 1/4 tsk salt
 • 1/8 tsk svartpeppar
 • 3 äggulor
 • 1/2 kopp varmt smält smör

Recept:

 1. Kombinera och koka ingredienserna. Blanda vinäger, vin, schalottenlök, dragon, salt och peppar i liten kastrull. Koka ingredienserna över en medelhög värme tills vätskan har reducerats till cirka två matskedar. Sila den resulte vinäger reduktion i en stor bunke och ställ åt sidan.
 2. Koka lite vatten. Med hjälp av en stor kastrull inställd på hög värme, föra flera inches av vatten till en koka. Sänk värmen till medium-låg för att upprätthålla en långsam sjuda. Vispa äggulorna till minskningen vinäger, och sedan placera skålen över sjudande vatten. Fortsätt att vispa blandningen tills äggulorna har tjocknat och vände ett blekt citrongul färg. Denna blandning kommer att bilda band när vispen avlägsnas från skålen. När äggulorna har nått denna punkt, ta bort skålen från sjudande vatten.
 3. Lägg smöret. Häll långsamt den varma smälta smöret i äggula blandningen. När du gör detta, se till att du fortsätter att vispa. Sluta inte vispa blandningen tills allt smör har helt införlivats, eller kommer du att hitta din sås separerande. När du är klar, kommer såsen har en tjock, krämig konsistens. Servera såsen omedelbart.