Vad är en menisk Brace?

July 8

En menisk brace är ett bandage som ger stöd för knäet samtidigt tillåta flexibilitet i området. Det är mest frekvent används för att hjälpa komprimera nervfibrer och stabilisera området när en eller båda av menisker, vilka är brosk i knäet, skadas. Menisken brace kan också användas efter knäoperation för att möjliggöra snabbare och effektivare läkning. Hängslen komma typiskt antingen som en mjuk, töjbar hylsa - som kommer som ett rör eller en Velcro stängning - eller med gångjärn som sitter på vardera sidan av knät.

Vilket menisken brace att använda beror på hur allvarlig skadan. En enkel, töjbar hylsa fungerar oftast bäst för personer som bara behöver kompression på området. Patienter som behöver mer stöd runt knät kan få bättre resultat med en ledad ortos. Ett gångjärn kan också ge rörelse bäraren större kontroll eftersom det håller knäet i rätt läge för optimal funktion.

Den typiska menisken stag sträcker sig från strax ovanför knät till något under. Ett hål i mitten av ortosen håller knäet på plats. De vanligaste hängslen linda runt benet och är säkrade genom minst två remmar med nedläggningar Velcro. Hängslen med gångjärn finns i en mängd olika styrkor, från tunga och slitstark med lätt och flexibel. Vissa hängslen har också en gel ring runt knäet område för massage och extra komprimering.

Menisken är en bit av brosk som vilar inuti knäleden. Det är i form av en halvmåne. Skador på de menisken variera i svårighetsgrad från stammar till allvarliga tårar.

Det finns två menisker; en sitter på utsidan av knäet och den andra på insidan. När de är friska, att dessa två bitar av brosk hjälp hålla kroppen balanserad på knäet. En skadad menisk kan orsaka extra belastning på kroppen genom att störa den balansen.

Skador av menisken är vanligast bland idrottare och äldre patienter med degenerativa sjukdomar såsom artrit. Många idrottsskador menisken kan hända samtidigt med tårar i de mediala säkerheter främre korsband. Meniskskador hos äldre, som har mycket mer bräck ​​brosk, inträffar vanligtvis från en vriden knä eller liknande skador från ett fall eller felaktig balans. Idrottare tenderar att gynna den ledade stag designen, medan pensionärer brukar få tillräckligt stöd från mjukare hängslen.

  • En man med en vriden knä, som ofta behandlas med en menisk stag.
  • En person som bär en menisk stag.
  • Ett diagram av knäet, som visar de laterala och mediala menisker.