Hur väljer jag det bästa Futon?

June 5

Välja den bästa futon beror på stil och design, avsedd användning, storlek och kostnad. Futons komma med metallstomme, träramar, eller vikbara ramlösa design, och det finns både inomhus och utomhus futon tillgängliga för olika heminredningsbehov. Din budget kan avgöra vilken design och material som bäst passar dina behov, och mångsidighet och komfort bör också hållas i åtanke.

De två huvudsakliga stilar av futon är bi-faldig, vilket vik på mitten, och tri-fold, som viker i tredjedelar. Bi-faldig futon är generellt oftast används för att fungera som stolar och soffor, medan tri-faldig futon används främst för att sova, men kan även vikas till sittplatser arrangemang. Dina stil preferenser, liksom ram material, futon tyg, färger och mönster kommer att avgöra vilken design som fungerar bäst med ditt andra hem inredning. Många futon kommer också att komma med utbytbara skal som kan bytas för en uppdaterad design och tvättas för att avlägsna eventuella fläckar.

Den avsedda användningen av futon bör bestämmas innan köp. Utomhus futon som främst kommer att fungera som extra sittplatser bör helst ha rejäla ramar och väderbeständiga omslag. Folk köper inomhus futon som kommer att användas för att sova bör prioritera komfort och allmän hållbarhet. Metallramar tenderar att fungera bättre för utomhusbruk eftersom de är vattentäta och kan pågå genom skurar av dåligt väder, medan trästomme är idealiska för inomhusbruk för att balansera hållbarhet och estetisk design. Om du tänker ofta konvertera futon från sittplatser att sova utrymme, bör du testa hur enkelt och säkert det är att göra dessa övergångar.

Storlek är ett annat viktigt övervägande, och de flesta futons är utformade för att stödja antingen ett eller två sliprar. Dubbla futon brukar erbjuda sittplatser plats för tre personer när i soffan form, medan enstaka futon generellt viker in i en stol som har plats för en person. Det kan också vara till hjälp för att göra de mätningar av det utrymme du vill placera futon för att se vilka dimensioner som fungerar bäst.

Din budget bör också övervägas, och du bör ta hänsyn till kostnader, kvalitet och hållbarhet futon i din prisklass. Futons kan variera i kostnad från under $ 100 $ (USD) för grundläggande mönster eller begagnade möbler till uppemot $ 1000 USD för high-end konstruktioner. Många företag kommer att sälja madrassen och ram för sig, så att du kan bättre fördela din budget. Med tanke på dessa olika faktorer kan hjälpa dig att välja den bästa designen och högsta kvalitet för din budget.