Vilka är de vanligaste orsakerna till Långvarig Menstruation?

February 19

Långvarig menstruation definieras som en menstruation som varar längre än sju dagar, och kan även kallas menorragi. Som menstruationen är avgivande av livmoderslemhinnan, är en av de vanligaste orsakerna till kraftig blödning en särskilt tjock foder. Myom och cystor kan också resultera i längre än normal menstruation. I vissa fall, dock är förlängd menstruation orsakas av oförmåga blodet att koagulera ordentligt, vilket kan bero på antingen antikoagulerande läkemedel eller blodsjukdomar.

En onormalt tjock livmoderslemhinnan kan uppstå av olika skäl, med en av dem är att närma sig av klimakteriet. Detta beror på att ägglossningen försenas ofta hos äldre kvinnor, vilket resulterar i många cykler som inte innebär frigivning av ett ägg. Detta innebär att ingen progesteron produceras, så livmoderslemhinnan fortsätter att öka på grund av den höga mängden östrogen fortfarande närvarande. När progesteron äntligen släppt under en cykel, börjar foder för att kasta, men det kan ta några fler dagar än vanligt för att eliminera alla extra vävnad och blod. Även perioder kan vara särskilt lång strax före klimakteriet, kan samma inträffa strax efter den första menstruationen hos flickor, eftersom livmoderslemhinnan kan vara tjockare än normalt.

Myom kan också resultera i förlängd menstruation, även om den exakta orsaken till denna effekt är okänd. En detalj som är känt om myom är att de verkar trivas på närvaron av östrogen, vilket är varför de vanligtvis bara dyka upp hos kvinnor som menstruate regelbundet. Bortsett från långvarig menstruation, symtom på muskelknutor inbegriper bäcken kramper, smärtsamma samlag, och ökad frekvens urin. Å andra sidan, kan ovariecystor också resultera i förlängd menstruation, och kan vanligtvis beskrivas som vätskefyllda blåsor som dyker upp på äggstocken. Andra symptom på cystor kan innefatta uppblåsthet och tråkig bäckensmärta.

De flesta kvinnor upplever inte långvarig menstruation eftersom deras kropp vet när att stoppa blodflödet genom koagulering det, som tenderar att hända inom tre till sju dagar efter det att perioden inleds. I vissa kvinnor, men normal koagulering inte sker, ofta på grund av koagulering störningar som von Willebrands sjukdom. Dessutom kvinnor som använder antikoagulantia, såsom warfarin, kan märka förlängd menstruation eftersom medicineringen gör det svårt för kroppen att koagulera blodet som behövs. I sådana fall, söker behandling för att levra, eller stoppa användning av antikoagulantia, bör resultera i kortare menstruationsperioder.

  • En kvinna med mensvärk.
  • De flesta tjejer börjar menstruera i åldern 10 och 15 år gamla.
  • Långvarig menstruationsblödning kan orsakas av ett antal villkor.
  • Cystor på äggstockarna kan orsaka långvarig menstruation.
  • Ett ultraljud kan användas för att detektera cystor på äggstockarna, vilket kan orsaka långvarig menstruation.
  • Godartade tumörer kallas myom kan orsaka långvarig menstruation.
  • Ett diagram av det kvinnliga reproduktiva systemet.
  • Livmodern cystor kan orsaka överdriven menstruationsblödning.