Vad är en Barn Owl?

October 3

Den tornuggla är en typ av fågel hittas på nästan alla kontinenter i världen. De är främst nattaktiva, och äter mestadels små gnagare. Den genomsnittliga tornuggla kan ha en vit, hjärtformade ansikte med bruna runt kanterna och en grå underkroppen prickade med spritt brunaktig eller svarta fläckar. Manliga lada ugglor kan växa till vara upp till ca 15 inches (38 cm) i längd med ett vingspann på cirka 42 inches (107 cm). Honorna kan vara något större, med en genomsnittlig längd av ca 15,5 inches (40 cm) och ett vingspann på cirka 43 inches (110 cm).

De flesta ladugårdowls lever i vilt har en relativt kort livslängd. Det är inte ovanligt för majoriteten dö innan de når två års ålder. Ugglor som hålls som sällskapsdjur eller i skyddade förhållanden skulle leva till mellan 10 och 20 år gamla. Vissa rovdjur som ibland dödar lada ugglor är örnar, falkar, eller någon typ av jakt fågel som är större. Ormar har också varit känt att attackera och döda dessa fåglar.

Den enda kontinenten utan ladugårdowl befolkning är Antarktis. De finns överallt annars, men inte infördes till Hawaii förrän sent 1950-talet. Den genomsnittliga tornuggla föredrar öppna områden till skogen, men kan finnas i varje livsmiljö där fånga byten är en trolig möjlighet.

Även om ladugårdugglor vanligtvis anses nattliga fåglar, kan de ibland ses utanför jakt under dagen. Dessa fåglar tillbringar en stor majoritet av sin tid söker sig bytesdjur, som vanligtvis består av råttor, mol, eller små kaniner. De kan också äta grodor, ödlor, och nästan alla andra typer av små djur de kan fånga. Lada ugglor kan ses flyga över öppen mark, såsom betesmarker eller någon typ av gräsbevuxen område, eftersom små bytesdjur är lättare att fånga i dessa områden.

Avel normalt inträffar bara en gång eller två gånger per år, men kunde vara mer frekventa när det finns en plåga smågnagare. De flesta lada ugglor börjar avel när de är ca 10 månader gammal. Dessa fåglar kan bygga bon för sina unga inuti träd håligheter, övergivna byggnader, eller grottor. Lada ugglor låg normalt mellan tre och 12 ägg, som kläcks i ungefär 30 dagar. De unga brudar är typiskt med sin mamma för ett par månader, och sedan lämna boet för gott efter att de har lärt sig att jaga.

  • Råttor är en gemensam måltid för tornuggla.
  • Lada ugglor är på alla kontinenter utom Antarktis.