Vad är en Carotid-Mullrande Fistula?

March 6

En hals-mull fistel är en vaskulär störning i mull sinus regionen i skallen. Skillnaden i blodtryck mellan artärer och vener bakom ögat leder till en ackumulering av blod i en persona € s öga. Om de upptäcks tidigt, kan tillståndet lätt behandlas med en endoskopisk förfarande, men om den inte behandlas kan det så småningom leda till blindhet. Orsakerna till sjukdomen varierar från traumatiska händelser för att naturligt förekommande anatomiska avvikelser i vissa peopleâ € s fysiologi.

Symptom av tillståndet manifest sig i och runt ögat som de påverkade artärer och blodkärl ansluta till. En patient som lider av tillstånd kan uppleva känslighet och rodnad runt ögat, samt rodnad och utbuktning i ögat. Den gradvisa förlusten av synen på ena ögat, samt en surrande ljud inne i skallen kan också tyda på att en patient lider av en hals-cavernous fistel

I de tidiga stadierna, en hals-cavernous fistel ofta kan misdiagnosed av läkare. Symptomen på sjukdomen kan likna sköldkörtelögonsjukdom eller konjunktivit. Utföra en MR eller CT angiografi scan på en patient kan hjälpa till att upptäcka tillståndet tidigt, ökar risken för en korrekt diagnos och inga långsiktiga effekter som följd.

Att behandla en carotid-cavernous fistel är mest framgångsrika när villkoret diagnostiseras och behandlas tidigt. En patientâ € s öga kan drabbas oåterkallelig skada om villkoret inte behandlas tidigt nog, kan leda till blindhet i drabbade ögat. Endoskopiska behandlingar kan hjälpa omvänd skador på blodkärlen eller modifiera deras fysiologi, korrigera tillståndet innan permanent skada sker på ögonvävnaden.

Villkoret kan utvecklas efter att en patient drabbas av en plötslig, traumatisk händelse. Våldsamma episoder, till exempel en bilolycka eller fysisk misshandel på patienten, kan orsaka skada på kärlsystemet. Lidande en plötslig bristning av en artär aneurysm kan också skada artärerna och leda till utveckling av halspulsådern-cavernous fistel. Neurokirurgiska eller neuroradiologiska procedurer kan också leda till skador på blodkärlen, vilket gör att villkoret att utvecklas hos en patient.

En patient kanske inte drabbas av en traumatisk händelse och fortfarande utveckla en hals-mull fistel. Vissa människor föds med ett kärlsystemkonfiguration som leder till blod uppbyggd i ögat. Andra människor kanske utveckla sjukdomen senare i livet som ytterligare passager mellan artärer och eyeâ € s blodkärl utvecklas, ökar blodflödet till ögat.

  • En plötslig bristning av en artär aneurysm kan skada artärerna och leda till utveckling av halspulsådern-cavernous fistel.