Vilka är de olika typerna av Viola Solos?

June 12

De olika typerna av viola solon är vissa klassiska stycken såsom sviter och vissa folkstycken såsom valser, menuetter och processionals. Viola spelare har ofta ett smalt utbud av valmöjligheter för solomusik, även om några kända stycken skrivna för violiner eller cello kan anpassas för denna mid-tonas medlem av stränginstrument familjen. Vissa moderna viola solon utförs som en del av en konsert i vilken en violinist och en violist dela den huvudsakliga melodin. Viola har traditionellt varit en källa till enklare backing harmonier för en orkester, och vissa kompositörer delar endast basstämman noter till viola avsnitt för att göra plats för de mer intrikata melodier i de två violinsektionerna. Trots dessa begränsningar kan väl spelat viola solon ger en rikt-tonad lyssnarupplevelse.

Några klassiska kompositörer har hävdat att skriva solomusik för viola är mer av en utmaning på grund av instrumentets teknik som märk skiljer sig från fiol. Viola spelare använder ofta mer korta och tvära rosett stroke kallas Spiccato stroke som lyfter bort strängarna. Denna teknik skapar en sund och rytm som är utmärkande från de längre och mjukare legato rosett rörelser som är vanligare i violin bugande tekniker. En av de mest kända alternativen för viola solon är en serie sviter som Johann Sebastian Bach ursprungligen skrev för cello stället violin eller viola. Dessa sviter är ofta noteras som den första betydande musikaliska avvikelser från de enkla basstämmorna som violas tidigare hade spelat.

Förutom Bachs barock eran viola anpassningar, finns ett antal viola solon i vissa folkmusiktraditioner såsom Celtic och engelska lands danser. George Frederic Handel skrev flera folkdans stycken kallas gigues, som vissa musikhistoriker tror han anpassade från tidigare engelska jigg låtar. Många gigues skriven som viola solon är kända för sina optimistiska och livliga tempon. En annan typ av folkmusik viola solo är en menuett spelat en långsammare takt, och denna typ av pjäs är ibland väljs som en bröllopsmarsch för bröllop med äkta engelska eller Celtic teman.

Traditionella engelska och skotska land dans trupper utför ibland solo viola musik också. Vissa bitar av denna skotska dansmusik kan spelas som viola solon eller duetter beroende på musiker tillgänglighet. Många av dessa dansstycken går tillbaka till den 17: e eller 18: e talet och fortfarande anses kreativa val för solo viola musiker.

  • Viola solon kan hittas i Bachs barock eran viola anpassningar.
  • Viola solon går tillbaka till den 17: e eller 18: e talet.
  • Några av Händels verk, folkdans bitar kallas gigues, presenterade viola solon.