Bläddra med Amazon Silk på Kindle Fire

June 23

Silk är Amazons nya webbläsare, vilket ger snabbare webbsida visning på din Kindle Fire. Silk är enkel att använda, men de verkliga fördelarna med Amazon Silk handlar om surfar prestanda. Amazon Silk är tippad som en "Cloud-accelererade split webbläsare."

På ren svenska innebär det att webbläsaren kan använda kraften i Amazons servrar för att ladda sidor på en webbplats snabbt. Eftersom delar av processen för lastning webbsidor hanteras inte på Kindle Fire, men på servrar i molnet, dina sidor visas bara snabbare.

Bläddra med Amazon Silk på Kindle Fire

Dessutom får du vad som kallas en beständig anslutning, vilket innebär att din surf alltid är ansluten till Amazonas Internet ryggraden (de linjer som uppgifterna färdas för att flytta mellan nätverken på nätet) när den har tillgång till ett Wi-Fi-anslutning.

En annan fascinerande förmåga Silk är så det filtrerar innehåll för att leverera det snabbare. Säg att du öppnar en nyhetssajt, som MSN eller CNN. Uppenbarligen är miljontals andra tillgång till dessa sidor på samma dag.

Om de flesta av dessa folks väljer att öppna Entertainment sidan efter att ha läst startsidan på webbplatsen, Silke förutspår i huvudsak vad sidan du kan öppna nästa och pre-laddar den. Om du väljer att gå till den sidan också, verkar det direkt.