Vad betyder en Catering Coordinator göra?

June 16

En catering samordnare hanterar catering avdelningen av en restaurang, livsmedelsbutik, livsmedelsleverantör, eller specialevenemang företag. Han eller hon är oftast ansvarig för organisationen och schemaläggning av tillgodoses evenemang för kunder, och kan vara ansikte utåt cateringverksamhet för bolaget. En framgångsrik catering samordnare kan behöva goda personliga färdigheter, erfarenhet ledning och övervakning, och en klar förståelse av världen av catering.

Det är ganska ovanligt att en catering samordnare för att tjäna som en kock; funktionen av jobbet tenderar att vara mer administrativ art. Det kan vara viktigt att ha kreativa färdigheter, men eftersom det tillåter en samordnare för att hjälpa kunder ser möjligheter och fatta beslut för deras catered händelse. Den största delen av en samordnare jobb är set-up och utförande av händelser, vilket kan vara allt från små frågor, till exempel en privat middag för en familj att gala öppningar, filmpremiärer, eller samhället bröllop.

När en klient kommer till ett catering samordnare som vill inrätta en händelse, kommer samordnaren typiskt sitta ner och diskutera parametrarna för den specifika situationen. Viktiga saker kan samordnaren behöver veta inkluderar vilken typ av händelse det är, hur många människor är delta, om det finns ett tema eller atmosfär önskas, och vad kunden känner är en bra budget intervall. Använda fördjupad kunskap om bolagets cateringmeny, kan samordnaren hjälpa kunden skapa den perfekta menyn för händelsen. I vissa fall kan detta innefatta provsmakning av de möjliga rätter att låta kunden granska skicklighet och kvaliteten av kockarna.

När en order tas emot och behandlas, kan samordnaren ansvara för att få en catering team tillsammans för att hantera händelsen. Detta kan inkludera servitörer, bartenders, servrar och prep kockar, som alla kan vara under ledning av samordnaren catering. Vanligtvis kan samordnaren dra från personalen på företaget, eller kan ha en kontaktlista på god waitstaff som kan hyras på en daglig basis. I vissa fall kan samordnaren också att ansvara för iordningställande föremål med anknytning till catering, inklusive stolar och bord, sängkläder, blommor centerpieces, bestick och tallrikar.

En catering samordnare kan eller inte kan övervaka leveransen, set-up, och utförande av händelsen. I ett stort företag, kan dessa uppgifter hanteras av en chef i stället, lämnar samordnaren fri att färdig andra händelser och fortsätta det dagliga arbetet för att bemöta kunder. Med en annan händelse eller till och med flera händelser många dagar, kan den livslängd en catering samordnare vara ganska spännande.

  • Catering samordnare sällan förbereda mat och istället utföra administrativa roller.
  • Catering samordnare arbetar med kockar att fasta menyer.
  • En catering samordnare ansvarar för att hantera en catering team, inklusive servitörer, vid ett evenemang.
  • En catering samordnare kan eller inte kan övervaka leveransen, set-up, och utförande av händelsen.