Vad är en Banjo Ukulele?

June 10

En banjo ukulele eller banjolele som det ofta kallas, är en fyra-stränginstrument som använder halsen på en ukulele fäst vid en miniatyr banjo liknande kropp. Till skillnad från vissa stränginstrument som ibland kan ha en fretless hals, den banjolele sysselsätter alltid ett bearbetat Grepp i designen. Den unika designen av banjo ukulele kombinerar en småskalig hals med den välbekanta tonen och avslöjande ljudet av en banjo. Kroppen av instrumentet kan vara öppen eller stängd. Den musikinstrument görs i första hand med hjälp av trämaterial, men vissa metallkroppar har producerats, om än i mycket begränsad omfattning.

Kombinera 16-bandet ukulele hals med en småskalig banjo kropp, gör banjo ukulele ett distinkt ljud när den spelas. Vanligen utrustad med nylonsträngar och ett syntetiskt huvud på kroppen, var original banjo ukulele strängar av katt tarmen, medan huvudet var traditionellt gjorda av kalvskinn. Den moderna banjo ukulele ibland utrustad med ett sår tredje strängen och typiskt avstämd i en C eller D tuning, eller vad som är känt som en "min hund har loppor" tuning. Till skillnad från en banjo som spelas med tre fingrar i en rullande stil av plockning, är banjolele strummed på samma sätt som en ukulele, antingen genom fingrarna eller med en pick.

Den banjo ukulele har använts av många viktiga låtskrivare och kompositörer i alla typer av musikaliska genrer, från stand-up comedy och klassisk musik till modern country och rock-and-roll. Nå från Storbritannien till USA, har banjo ukulele använts av musiker som George Harrison av Beatles och Drottningens Brian May. Amerikanska artister Wendell Hall och Roy Smeck också använt litet instrument med stor framgång.

Musik vanligtvis skrivna för ukulele kan lätt överföras för användning med banjolele. Den twangy, ibland högfrekventa toner av detta instrument lägga en touch av Dixieland eller bluegrass till vissa typer av musik. Den banjo ukulele nådde höjden av instrumentets popularitet på 1920-talet och 1930-talet; Men är det fortfarande en vanlig bit många stora stråk band och orkestrar runt om i världen.

Många spelare av banjo ukulele föredrar de naturliga huvuden jämfört med de syntetiska versioner. Huvudet är den täckande på ytan av den stora cirkeln området vid basen av instrumentets hals. De naturliga huvuden påstås, med några spelare, för att få en rikare och en traditionell djupare ton när det slås.

  • En banjo ukulele har fyra strängar, ungefär som en vanlig ukulele.