Ändra Chart Storleks

June 13

Det finns två typer av diagram som du kan skapa i Excel-inbäddade diagram och diagramblad. En diagrambladet upptar en hel sida. Ett inbäddat diagrammet visas på samma sida som dina kalkylbladsdata.

Om du arbetar med en inbäddad diagram kan du ändra storleken på diagrammet till vilken storlek du vill. Du kan inte ändra storlek på ett diagramblad; den är inställd på att vara en enda sida. Du kan ändra den tryckta storlek ett diagramblad, dock. (Detta är täckt i en annan ExcelTip.)

Du ändrar storlek på en inbäddad diagrammet som du gör med andra grafiska objekt i Excel:

  1. Klicka en gång på sjökortet. Handtag visas runt diagrammet gränsen. När du flyttar muspekaren över dessa handtag, de ändrar till storleks pilar.
  2. Klicka och håll nere vänster musknapp och drar i ett storlekshandtag tills grafiken är den storlek du vill ha. Pilen huvuden på muspekaren anger riktningen som du kan flytta gränsen.
  3. Släpp musknappen. Diagrammet ändrar storlek och formateras om.

Det är värt att notera att om du håller ned Alt-tangenten när du ändrar storlek på diagrammet, är storleksändring sker enligt storleken på de celler som ligger till grund för diagrammet. (Prova att se vad jag menar.) Detta kan vara användbart för att använda celler som en anpassning eller dimensionering stöd.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (8525) gäller för Microsoft Excel 2007, 2010 och 2013. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet i Excel här: Ändra Diagram Storlek.