Förstå flytande beståndsdelen Mätningar

June 11

När jag först började laga mat, av någon anledning hade jag svårast att förstå mätningar flytande ingrediens, vad förkortningarna betydde, och hur de var annorlunda än torra mätningar. Jag menar, hur mycket annorlunda kunde en fluid ounce vara från en vanlig uns, egentligen? Svaret är ganska mycket.

Här är några av de vanligaste mätningarna flytande ämne, förkortningar, och vad de betyder. Tänk på detta som något i stil med en miniatyr ordbok eller ett referensdiagram. Observera att de flesta av dessa finns i det amerikanska systemet för mätning, med metrisk motsvarighet ges om möjligt.

  • Tesked. Detta är utan tvekan en av de vanligaste formerna av mätningar finns på ingrediensförteckningar och recept. Teaspoon brukar skrivas ut som tsk., Och motsvarar ungefär 1/3 av en matsked, eller 4,67 gram i vikt.
  • Matsked. Matsked är en annan av de vanligaste formerna av mätningar finns på recept och ingrediensförteckningar. Denna form av mätning är oftast skrivs ner som msk., Och motsvarar 1/2 fluid ounce, eller till 30 gram i vikt.
  • Fluid ounce. En fluid ounce, ibland skrivs ut som fl oz, används vanligen som en ingrediens mätning när exakthet räknas. Detta är en mer korrekt form av mätning används när de obestämda områdena mätning som är mellan matskedar och koppar. 1 fluid ounce motsvarar 1/8 kopp och väger ca 60 gram.
  • Cup. Den kanske enskilt vanligaste formen av mätning flytande beståndsdelen är Cup ofta skrivs ut som just det, kopp. En kopp motsvarar 8 fluid ounces, 16 matskedar, eller 48 teskedar, och väger ungefär 228 gram eller halvt kilo.
  • Pint. Pint eller pt som det är skrivet på ingrediensförteckningar och receptkort är ett steg upp i storlek från koppar. En pint är samma sak som två koppar, och väger ca £ 1 eller 454 gram, och är också motsvarande 16 fluid ounces.
  • Quart. När noterade på en receptkort, eller en ingrediens lista kvart brukar skrivas ut som qt. Denna form av mätning kommer att bestå av två pints, fyra koppar, 32 fluid ounces ... ja, du får idén.
  • Gallon. En gallon är vanligtvis den största formen av mätning som används för flytande ingredienser. När skrivit ut ett recept eller ingrediens listan det är skrivet som gal. En gallon består av fyra liter, 8 pints, 16 koppar, eller 128 fluid ounces. Dessutom kommer en gallon brukar väga cirka 8 pounds, eller 1816 gram (1,816 kg).
  • Liter. Ofta bara sett på sidorna av soda flaskor, är en liter skrivs ut som L och används ibland på recept och ingrediensförteckningar. En liter är något mindre än en gallon som det kommer att ta ca 3,78 liter för att göra en gallon.