Skötsel av klarinett

March 16

Efter inkörningsperioden med din nya träblåsinstrument, kan du slappna av lite och spela din klarinett så mycket du vill. Men du behöver fortfarande sköta vissa enstaka underhållsavgifter, som att smörja nycklarna en rengöring av knappsatser, för att hålla din klarinett i god form.

  • Inoljning av nycklarna: En clarinetâ € s keywork är tillverkad av metall, och som vi alla vet, rostar metall och bär ner. För att hålla rosten borta och minskar slitaget runt gångjärnen, applicera en liten droppe instrument nyckel olja på leden nära varje skruv i nyckelmekanismen en gång i veckan.

    Håll nyckel olja borta från kuddar. Olja på ett block förstör det. Även itâ € s möjligt att sätta för mycket olja på tangenterna. Använd bara en liten bit.
  • Rengöring av knappsatser: Pads kan bli klibbigt, och du kan hitta dig själv att behöva trycka ner en tangent svårare och svårare att dra upp kudden. Om en dyna blir klibbigt, placera en lätt fuktad cigarettpapper under den. Stäng försiktigt pad på papperet, och dra försiktigt ut papperet från under kudden.