Vilka är de olika typerna av Fitness Bikes?

March 25

Fitness cyklar passar allmänhet i två huvudkategorier: stationära cyklar, som är fästa till en punkt och är oftast används inomhus och utomhus fitness cyklar, som kan köras utanför över en mängd olika terräng. Varje cykel är ett gym cykel som standard, eftersom trampa en cykel är en aerob aktivitet som främjar kondition, och det finns många sorter av cykel för att välja mellan. Den vanligaste cykel används för fitness, dock är förmodligen den stillastående cykel.

Stationära fitness cyklar är vanliga i gym och fitness center. De är justerbar för att passa människor med olika höjder, vikter, storlekar och former, och de tillåter användaren att justera nivån på motståndet måste trampa mot. Stationära cyklar kan också vara anpassade till en punkt: pedaler och sadlar kan bytas ut lätt, vilket möjliggör en mer komfortabel körning. Stationära fitness cyklar används ofta i spin klasser, gruppklasser under ledning av en instruktör som guidar ryttarna genom en ridning session enligt deras kunskapsnivå. Sådana klasser är ett bra sätt att utveckla riktig cykelteknik samt att bränna kalorier och bygga muskler.

Outdoor fitness cyklar delas in i flera olika kategorier. Cykeln som oftast förknippas med fitness är vägen cykeln, vilket är en lätt cykel med tunna, aerodynamiska hjul och däck, samt en aggressiv körställning. Dessa typer av cyklar är byggda för hastighet, och de används uteslutande på vägar. En väg cykel är ett bra val för någon söker en ansträngande aerob träning.

Mountainbikes är off-road cyklar som är avsedda för grusvägar och stigar. De är i allmänhet lättare att trampa än landsvägscyklar eftersom gearing är lägre, men eftersom mountainbikes går off-road och är byggda för att rulla över hinder, ridning en mountainbike kräver skicklighet, skicklighet och ett visst mått av kondition. Mountainbikes är ett bra val för mer äventyr cyklister som vill bygga muskler.

Flera varianter av fitness cyklar falla mellan de två utomhus kategorier som nämns. En hybrid cykel, till exempel, är en cykel utformad för ryttare som kommer inte nödvändigtvis att rida fort, och som inte nödvändigtvis vill rida svåra spår, men föredrar istället att rida i jämn takt på trottoar eller smuts vägar. De är byggda för att vara bekvämare än antingen en väg cykel och en mountainbike, och de är i allmänhet lättare att trampa. De är dock oftast tyngre och kommer inte att gå lika snabbt som någon av de prestandaalternativ som nämns ovan.

  • Stationära fitness cyklar är vanliga i gym och fitness center.
  • Stationära cyklar används i spin klasser.
  • Mountainbikes är utformade för att korsa svår terräng.
  • Ridning på en stillastående cykel kan vara ett sätt att förbättra tekniken när man trampar en cykel utomhus.
  • Landsvägscyklar är associerade med fitness.
  • Fitness cyklar kan utrustas för långväga åkattraktioner.