Få exponering mot råvaror Investeringar utan Trading Futures

March 18

Även terminsmarknaderna erbjuder den mest direkta investeringar inkörsport till råvarumarknaderna, aktiemarknaderna erbjuder även tillgång till dessa råvaror. Du kan investera i företag som är specialiserade på produktion, omvandling och distribution av dessa naturresurser. Om du € re en aktieinvesterar förtrogen med aktiemarknaderna, kan detta vara en bra väg för dig att komma åt råvarumarknaderna.

Den enda nackdelen med aktiemarknaderna är att du måste ta hänsyn till yttre faktorer, såsom managementkompetens, skattesituation, skuldsättning, och vinstmarginaler, som inte har något att göra med den underliggande råvaran. Som sagt, att investera i företag som bearbetar råvaror fortfarande tillåter dig att dra nytta av råvaruboomen.

Noterade bolag

Storlek, struktur, och omfattningen av de som deltar i verksamheten företag är varierande. Här är några av de typer av företag som deltar i råvarumarknaderna:

  • Diversifierade gruvbolag: Ett antal företag enbart fokusera på gruv metaller och mineraler. Några av dessa företag, som Anglo-American PLC (NASDAQ: AAUK) och BHP Billiton (NYSE: BHP), har verksamhet över hela spektrumet av metaller komplexet, gruv metaller som sträcker sig från guld zink.
  • Elbolag: Utilities är en integrerad del av det moderna livet, eftersom de ger en av lifeâ € s mest väsentliga förnödenheter: el. Theyâ € re också en bra investering eftersom de har historiskt erbjudit stora utdelningar till aktieägarna.
  • Integrerade energiföretag: Dessa företag, som till exempel Exxonmobil (NYSE: XOM) och Chevron (NYSE: CVX), är involverade i alla delar av energibranschen, från utvinning av råolja till distribution av flytande naturgas (LNG). De ger dig en bred exponering mot energikomplexet.

Denna lista är bara ett litet urval av de råvarubolagen.

Master begränsade partnerskap

Mästare begränsade partnerskap (MLPS) investera i energiinfrastruktur som oljeledningar och naturgaslagringsanläggningar. MLPS är bra eftersom theyâ € re ett publikt partnerskap. De erbjuder fördelen av handel som en bolagsskatt på en offentlig utbyte, samtidigt som den erbjuder de skattemässiga fördelarna med en privat partnerskap. MLPS krävs för att överföra all kassaflöde till aktieägarna, vilket gör dem till en attraktiv investering.