Vad är Nouveau Film?

March 23

Nouveau filmer är låg budget, avantgarde, franska filmer producerade mellan 1950 och 1970. Ordet nouveau översätter till "nya" på engelska och beskriver New Wave rörelsen i den franska filmindustrin. Det fanns inga studio chefer som ingår med att göra dessa filmer, och ett varumärke som tillhör nouveau filmer är regissören är ofta upphovsman till filmen. Filmerna är centrerade på sociala eller politiska övertygelser regissören, och de innebär ovanliga filma eller skådespelartekniker. En viktig påverkan för franska filmregissörer var de socioekonomiska krafter efter andra världskriget och allmänt missnöje med filmbranschen.

Den primära elementet i en nouveau film, temat, kretsar kring den anda av att anfalla omhuldade föreställningar, traditionella institutioner och en självmedveten förkastande av klassiska filmiska former. Betoningar på individualitet på en person och den uppenbara meningslösheten i den mänskliga existensen var primära teman i franska New Wave filmer. Filmmanus fokuserade på de politiska omvälvningarna i Europa efter andra världskriget, liksom sociala konflikter som förekommer på 1950- och 1960-talet. Scripts för en mängd olika stilar för att göra en punkt att publiken inklusive raka berättarstil.

Franska nouveau filmproducenter arbetat inom en stram budget ram, och de ofta tvungna att improvisera på skådespelare, skådespelerskor och scenplatser. Ibland skulle regissören avstå professionella skådespelerskor och skådespelare till förmån för nära vänner som skulle utföra i filmen gratis. Direktörer skulle filma sina filmer på offentliga platser eller bekanta "lägenheter med mycket lite specialeffekter eller belysning.

Den skådespelare "interaktion med dialogen i skriptet, åtgärderna i framför kameran, och interaktion med publiken är några av de många ovanliga aspekter på nouveau film. Skådespelare försökte inte avbryta publiken "misstro i filmen och lagt till den i stället. Filmerna uppmuntrade aktörer att byta karaktärer från en scen till nästa, och de ofta klev av karaktär i filmen för att ta itu med publiken. Vissa filmer används walk-ons eller extramaterial som primära karaktärer i filmen, eller de använde skådespelarna som walk-ons.

Nouveau filmare experimente radikalt med de visuella stil och redigeringsprocesser av deras filmer. Inspelningen stil var unik. Direktörer används på ett kreativt utformade tekniker för att påminna betraktaren att filmen bara är en sekvens av rörliga bilder. Till exempel, filmare använde långa åkningar för scener och utvidgade linserna i kameran bortom vanliga 180 grader som används i de flesta filmer.