Vad är Brottning skor?

October 11

Wrestling skor är en typ av specialiserade skor som är avsedd att bäras under brottning. Deras främsta uppgifter är att tillhandahålla dragning och fotled stöd utan att hämma flexibiliteten i brottare fötter och vrister. Brottning skor är typiskt boot-formad och gjord av ett lätt, material som andas. Deras boot-liknande form kan ses i nästa bild av en klassisk stil av brottning skor.

Ingen begränsning av rörelsefriheten

De hukande ställning och snabba fotarbete som används i brottning kräver idrottare att ha en obegränsad rörelseomfång i underbenen. Således är brottare skor utformade för att approximera rörelsefrihet upplevde när barfota. De har i allmänhet mycket flexibla kroppar gjorda av tyger som nät eller neopren.

Traction

Wrestling skor "sulor består vanligen av mycket tunna bitar av gummi som ger en liten mängd hålfotsinlägg samtidigt fötterna för att flytta och böja sig fritt. Den viktigaste funktionen av sulorna är att tillhandahålla dragning så att brottare kan använda hans eller hennes fötter för att skjuta ifrån medan du flyttar runt på mattan eller medan verkställande drag. Av denna anledning sträcker sulan ofta upp på sidorna av skon i vissa platser samt över tårna och hälen. I videon nedan kan det sätt som sulorna sträcker upp på sidorna, fram- och baksidan av skorna ses.

De utökade sulor tillåter en brottare att skjuta ifrån sina tår, till exempel, liggande på mattan i stället för bara stående. Detta är viktigt eftersom en stor del av handlingen under en brottningsmatch uppstår medan båda brottarna är på mattan. Följande instruktionsvideo visar ett exempel på ett drag för vilken en brottare behöver ha god dragkraft i syfte att skjuta utanför mattan, eller "kör" med hans eller hennes fötter.

Ankelskydd

En annan viktig funktion hos brottning skor är att ge fotled stöd, vilket minimerar risken för anklarna ska stukad under en match eller praxis. Detta stöd beror på shoesâ € form och snörning. Dessa skor sträcker sig i allmänhet upp ankeln till det nedre vadområdet, vilket gör dem likna tunna stövlar. Vissa brottare föredrar att knyta skosnörena på ett visst sätt, till exempel metoden ses i videon nedan, eftersom de anser att det ger ytterligare stöd för vristen.

Laces

De snören löpa från mitten av foten till toppen av brottning skon. Dessa skosnören knyts säkert så att den övre delen av skon kramar underbenet, avskräcka bäraren från vridning eller overextending sin vrist. Lös skosnöre slutar vanligtvis är inte tillåtna under tävlingen, så brottare kan linda atletisk tejp runt sina skor för att säkra skosnören. Vissa brottning skor har inbyggda omslag som viker över skosnören.

Hudskydd

Smitt hudsjukdomar såsom ringorm kan frodas på brottarmattor. Detta är till stor del på grund av de höga temperaturer på mattan i kombination med det faktum att brottarna gör ofta kroppskontakt med mattorna medan svettas. Således är en annan fördel med dessa skor deras förmåga att skydda wearerâ € s fötter från hudsjukdomar. Genom att täcka fötterna och underbenen, skorna fungera som sköldar mellan brottaren och mattan.

Att hitta Skor

Populära brottning skor är allmänt tillgängliga från online-återförsäljare och specialsportaffärer. Brottare som är osäkra på vilken typ av skor att köpa bör rådfråga sina tränare eller utbildare, som kan ge råd om vilka skor kanske bäst passar deras behov. I vissa fall kan brottare krävas för att köpa skor i sina lag färgar för att ge ett intryck av enhetlighet mellan gruppmedlemmarna.

  • Wrestling skor ger dragkraft och vriststöd till idrotts brottare.
  • Wrestling skor är särskilt utformade för att bäras under brottning att tillhandahålla dragning och fotled stöd.