Hur till Redigera en Array i AutoCAD 2014

October 12

Om du klickar på någon klädd element (inte vägen för en bana array), visar AutoCAD den kontextuella fliken Array på menyfliksområdet. Härifrån kan du ändra ganska mycket varje aspekt av definitionen array. Dessutom verkar panelen Alternativ nära slutet av fliken Array.

Du behöver ett speciellt verktyg för att mixtra med inälvorna av associativa arrayer, och AutoCAD ger det med kommandot ARRAYEDIT. De tre punkterna på panelen länken Alternativ till de tre alternativen i detta kommando. Börja med ett typiskt scenario: Du har precis avslutat den ritning av trädgårdsgången när klienten kommer in och meddelar att de Steppingstones behöver vara större.

INGA PROBLEM. Välj något av Steppingstones (men inte spline banan själva kurvan) i arrayen. Klicka nu på Redigera knappen Källa på panelen på fliken Array Alternativ och välj sedan någon av de grupperade objekt.

Redigera den till ditt hjärta innehåll, inklusive att lägga och flytta objekt, ändra lager, och ta bort objekt. När du är klar, välj Spara ändringar från Edit Array panelen i slutet av den aktuella fliken i menyfliksområdet, och all klädd poster uppdateringen.

Så långt är allt bra, men nu kunden vill ha en fyrkantig stepping att ersätta en av de cirkulära dem halvvägs ner banan. INGA PROBLEM. Steg genom följande steg (pun intended):

 1. Rita den nya språngbräda.

  Det enklaste sättet att göra detta är att använda kommandot rektangu.
 2. Välj den array som du vill redigera.

  Markera ett objekt i vägen arrayen.

  Välj inte den väg själv, eller du kommer att redigera sökvägen, inte arrayen.

 3. Klicka på Ersätt Objekt på panelen på fliken Array kontextuella Alternativ.
 4. Välj ersättnings stenen. Tryck på Enter för att fortsätta.
 5. Välj baspunkt för ersättnings rektangulära stenen.

  Välj en punkt omkring i mitten av rektangeln. Detta är den punkt som kommer att hamna sitter precis på vägen.
 6. Välj ett eller flera befintliga cirkulära stenar för att ersätta i arrayen. Tryck på Enter för att fortsätta.

  De objekt som du väljer i matrisen ersätts med det nya objektet.
 7. Tryck på Enter eller välj Avsluta på snabbmenyn.

  Hur till Redigera en Array i AutoCAD 2014

Hoppsan! Du ersatte fel stepping. INGA PROBLEM. Välj arrayen, och välj sedan Återställ Array från panelen på fliken Array Alternativ. Voilà! Dina ändringar är ogjort. Nu kan du ersätta det med det rätta.

Det är viktigt att välja en klädd objekt i en bana matris och inte banan. Anledningen till detta är enkel: Vägen kan redigeras separat. Välj bara den och redigera det som det objekt som det är då. När du är klar, de stig array uppdateringar matchar reviderade vägen.

Och oavsett hur mycket mixtrande du gör, kan du alltid återgå till det ursprungliga tillståndet genom att klicka Återställ Array på panelen på fliken Array Alternativ.