Vilka är de olika typerna av Ham Radio Software?

July 26

Ham radio programvara utvecklades ursprungligen för att låta skinka operatörer att använda digitala kommunikationssätt. De olika typerna av skinka radio programvara är ofta beroende på vilken typ av datorns operativsystem som används av radiooperatören. Mjukvaran kan tillåta operatören att överföra text och bilder, eller ens kommunicera utan alla de som normalt krävs utrustning.

För att köra mest amatörradio mjukvara, kommer en operatör behöver en skinka radiosystem som inkluderar en HF transceiver, en dator som kör kompatibel programvara, en terminal nodstyrenhet (TNC) och kablar och anslutningar som är kompatibla med hårdvaran. Datorns operativsystem kommer att avgöra vilken amatörradio program kan användas. Windows-program är den vanligaste, men mer mjukvara blir tillgänglig för både Macintosh och Linux-användare. Ovanligare är program skrivna för föråldrade operativsystem som Amiga och Commodore.

Ham radioprogram som utformats speciellt för att skicka och ta emot sändningar kan vara mycket sofistikerad, vilket gör en skinka radiooperatör för att skicka e-post, bilder, och även vissa typer av TV-sändningar utan användning av traditionella infrastruktur såsom telefonlinjer och trådlösa internetsignaler. Med hjälp av en dator som kör kompatibel programvara, en tillräckligt kraftfull amatörradio, och rätt typ av antenn, är det ens möjligt att kommunicera med astronauter under uppdrag om tidtabeller och atmosfäriska förhållanden tillstånds. Andra skinka radiomjukvarufunktioner ger möjlighet att överföra bilder som väderkartor och diagram till sjömän och andra som bor i avlägsna områden som saknar en gemensam kommunikationsinfrastruktur.

Förutom program som tillåter en skinka för att skicka text- och datapaket via etern, det finns flera skinka radioprov program. Det är möjligt att studera och träna för amatörtester radiolicenser, lära morsekod, analysera antennkrav, och bestämma de bästa tiderna för förökning av radiovågor. Mycket av denna skinka radio programvara är gratis och kan laddas ner från deltagande webbplatser. Andra program tar ut en blygsam avgift för användningen av deras programvara, ofta transporteras till köparen på en CD eller som en betald nedladdning.

En av de mer revolutionära utvecklingen i amatörradio programvara är möjligheten att använda en dator för att sända och ta emot på amatörradiobanden utan att ha en transceiver, en antenn, eller någon annan skinka radioutrustning. Använda amatörradio nätet, är det möjligt att sända och ta emot meddelanden från en operatör med traditionell skinka radioutrustning. Användning av dessa program kräver registrering med programutvecklare, ger en giltig amatörradio signal, och ibland betala en liten avgift.

  • Ham radioapparater köras på frekvenser som upptäckts från rymden via radioteleskop.
  • Ham radio programvara.