Vad är ljud Symbolism?

July 18

Studien i lingvistik av ord som försöker förmedla mening genom mimickry kallas ljud symbolik. Även känd som iconism eller phonosemantics, är dessa typer av ord spridda över många språk och kulturer, ofta bär många av samma egenskaper. De är i allmänhet bildas i en handfull olika sätt: genom anslutning till primitiva låter som grymtar och hosta, som kluster av bokstäver som visas när vissa typer av ord används, och genom onomatopoetiska - en ljud imitation används mycket av illustratörer.

En vanlig typ av ljud symbolik involverar ljud eller korta grupperingar av ljud som visas när vissa typer av ord används. Även känd som phonesthetic eller konventionell ljud symbolik, dessa är root ord sektioner som kan förmedla mening bara genom sin placering i ett ord. Enligt vissa forskare, till exempel välkända lingvisten Margaret Magnus i A Dictionary of English Sound, mer än 900 typer av phonesthetic konstruktioner är uppenbara bara på engelska.

Ett överdrivet exempel på en phonestheme eller klustring, är användningen av bokstaven gruppering "gl," särskilt i början av ett ord, för att visa att ett ord har att göra med ett inslag av belysning. Exempel på detta är bländning, glimt, glittra, glans, skimmer och även vissa inversa termer som dysterhet och dyster. Ett annat exempel är det stora utbudet av ord som börjar med "b" som alla har att göra med svåra hinder, från barriär och slå till sårad och skadad.

När en grupp av ord med samma innebörd analyseras, kallas för ett element iconism kan observeras. Denna andra form av ljud symbolik, rinnande inversen till tron ​​att orden är godtyckliga historiska konstruktioner innebär placeringen av ett visst ljud i ord för att driva handlingen. I allmänhet kommer de inte att ha mycket gemensamt som ord som börjar eller slutar med samma bokstäver. Denna drivande åtgärd finns mycket mer prevalently på andra språk, men på engelska, kan många exempel fortfarande hittas. Sätt ett "m" innan en "p" i många ord som gäller rörelse framåt, och mer brådskande kan betecknas - ett ord som steg eller resa blir mer kraftfulla som stomp eller trampa.

En av de mest utbredda framträdanden av ljud symbolik i den 20 och 21-talen är i den komiska genren, genom vad som kallas onomatopoetiskt uttryck. Denna består av icke-verbala ljud som transporteras i verbala sätt. Oomph, thwack, krasch, pow och swoosh är en del av folkspråk under 2011, eftersom serietecknare har skrivit dessa ljud för att förmedla den fulla karaktären av olika scener. Dessa ord används för att noggrant imitera ljudet symboliseras, antingen i serier eller ens litteratur, i århundraden.

  • Den onomatopoeia "woof" eller ljudet en hund gör, varierar över hela världen.