Vad är en Fire klockgroda?

July 23

Termen brand bellied padda omfattar åtta arter av giftiga padda i Bombina släktet. Flera arter i släktet hålls som husdjur, medan andra är strikt begränsad till det vilda. Brand bellied paddor kallas så på grund av de röda eller gula magar som tyder på rovdjur att deras hud är giftig.

Ryggen, huvud, och toppen av bihang av alla arter av eld bellied toad är gröna eller bruna. Som med alla paddor, brand bellied paddor har vårtor på ryggen, vanligen av mörkare färgad än deras hud. Deras undersidor är alla olika nyanser av gult, orange eller rött, med fläckiga svarta mönster. Utsöndrar ett toxin, är deras hud giftig och möjligen dödlig för rovdjur.

I det vilda, dessa paddor smälter in i den omgivande vegetationen, att hålla deras magar dolda. När hotas av rovdjur, höjer de upp eller vända på ryggen för att visa sina ljusa magar och varna potentiella angripare. Rovdjur oftast erkänt den ljusa färg för något de inte vill äta och hitta andra bytesdjur.

Dessa paddor varierar i storlek, beroende på art, men ingen är särskilt stora. Den europeiska branden bellied, Bombina bombina, är den minsta, som mäter endast 1,6 inches (4 cm) i genomsnitt, medan den största, jätten brand bellied, Bombina maxima är ett genomsnitt 2,6 inches (6,5 cm) lång. Alla arter har triangelformade elever. Allätande groddjur, brand bellied paddor bringar större delen av sin tid i vattnet. Hardy, de är några av de längsta bodde paddor kända, i genomsnitt en 20 års livslängd.

Även den europeiska elden bellied och den gula klockgroda, Bombina variegata, ses i djurhandeln, den orientaliska branden bellied padda, Bombina orient är den överlägset mest populära. Denna popularitet beror på det orientaliska s färg, vilket är det mest slående av vanliga arter. Den orientaliska rygg är ett ljust lummig grön, med bruna-svarta vårtor spridda över det. Dess undersida är en livlig röd-orange, bryts upp av oregelbundna svarta fläckar.

De flesta husdjur guider för branden bellied padda deal med kraven för de orientaliska arter. Orientaler är ungefär 2 inches (5,5 cm) lång och vikt 1-2 ounces (28-56 g). De bör matas en mängd olika insekter och ryggradslösa djur, inklusive syrsor och maskar. Både vatten och mark är nödvändiga i deras inhägnad, vilket bör vara mindre än en 15 gallon (57 liter) tank. Även temperaturer kan kortfattat sjunka så lågt som 60 & degF; (16 & degC;) på kvällen, bör de i allmänhet mellan 72 och 78 & degF; (22-26 & degC;) och bör inte överstiga 82 & degF; (28 & degC;).